Digidexo.com

Hva er årsaken til Etterklang?

Hva er årsaken til Etterklang?


Har du noen gang vært på et sted som Grand Canyon eller en stor tomt rom og skrek på toppen av lungene? Lurer du på hvorfor det ekko, eller hvordan det skjer? Dette er en form for gjenklang. Det er mange årsaker til etterklang.

Betraktninger

For etterklang å forekomme, må det være grenser eller et lukket rom. Etterklangstiden tilsvarer dimensjonene av det lukkede rom, hvilken type materiale kapslingen ble konstruert med og mengden av lyd absorberes. Noe håndgripelig, inkludert folk inne i lukket rom, vil påvirke etterklangstiden.

Funksjon

Tenk deg at du er på en fotballkamp i en kuppel eller lukket stadion. Publikum brøler; Lyden er opprettet. Den brølet fra publikum fortsetter å reflektere av veggene på stadion etter mengden har sluttet å heie. Den utvidede lyd etter mengden stopper cheering er etterklang. Hvis du skrek på stadion selv, uten publikum, ville det skape en helt annen gjenklang av lyd.

Forebygging

Forebygging av etterklang er ikke vanskelig. Bare åpne kabinettet eller plass. Hvis du er i et lukket rom eller stadion, og du åpnet en dør eller et vindu, ville lyden ikke bli reflektert og absorbert konsekvent, fordi det ville passere gjennom åpen dør eller vindu.

Fakta

Etterklang måles og kan påvirkes av ulike faktorer. Størrelsen og formen på rommet eller skapet, og materialet på veggene av rommet eller skapet, er laget av effektene etterklang. Noen vegger eller materialer har høyere nivåer av absorpsjon enn andre. Noe inni rommet eller plass vil også påvirke etterklang.