Digidexo.com

Hvordan er Fruktose Behandlet?

Hvordan er Fruktose Behandlet?


Fruktose molekyl ble oppdaget av franske kjemikeren, Augustin-Pierre Dubrunfaut, i 1847 Fruktose er et naturlig forekommende enkel sukker, som finnes i varierende mengder i alle frukter og grønnsaker.

Naturlig Fruktose

Naturlige fruktose nivået er høyt i meloner, bær, epler, druer, grønn paprika, mais og honning. Den naturlige fruktose blir lagret sammen med glukose som sukrose forbindelsen. Sukrose blir fordøyd i magesekken ved en fremgangsmåte for syrehydrolyse, er de enkelte sukkere deretter absorbert inn i blodstrømmen via tynntarmen.

Syntetisk Fruktose

Fruktose er syntetisk fremstilt fra korn til å produsere et kunstig søtningsmiddel med lavere kalori teller enn sukker. Kornet blir finmalt i maisstivelse og behandlet for å danne en høy-glukose sirup. Glukose reagerer med enzymer som omdannes til fruktose, som krystalliseres og re-valset for å produsere en 98 prosent rent krystallinsk fruktose.

Bruksområder

Fruktose har en lengre holdbarhet enn sukker og er mye brukt i emballerte produkter som brus, godteri, frokostblandinger, smaksatt melk og yoghurt.

Fun Fact

Fruktose i krystallinsk form er anslått til å være 20 prosent søtere enn vanlig sukker.