Digidexo.com

Kalori behov for tenåringer

Kalori behov for tenåringer


Kaloribehovet tenåringer varierer avhengig av kjønn og metabolisme. Det er ingen fast standard for hvor mange kalorier tenåringer generelt bør inntaket på daglig basis. Det er all relevant til en enkeltperson.

Gutter

Tenåringsgutter vil vanligvis trenger mer kalorier enn jenter. Men en gutt som er aktive i idrett trenger 3500 kalorier om dagen for å opprettholde sin vekt, der en gutt som er overvektig og ikke får mye mosjon trenger færre kalorier for å redusere sin vekt.

Jenter

Under en vekst sprute, kan en tenåringsjente enkelt ta i ekstra kalorier, og hvis hun er naturlig tynn, og dermed ha et høyt stoffskifte, kan hun spise som en tenåringsgutt som gjør sport. Men en tenåringsjente med en langsommere metabolisme kan bare være i stand til inntak 1700 kalorier om dagen for å opprettholde sin nåværende vekt.

Metabolisme

Med tenåringer kan det vanligvis være lett å fortelle om de har en høyere eller langsommere metabolisme. I den alderen, vil tenåringer som deltar ofte i idrett har en forhøyet stoffskifte, inkludert cheerleading. De som bruker mer tid på å lese og ikke får utøve nødvendig kan ha en langsommere metabolisme og vil få ekstra vekt hvis de tar i for mange kalorier.