Digidexo.com

Hva er Buprenorfin?

Hva er Buprenorfin?


Med over en million mennesker avhengige av opiater i USA, har tradisjonelle metadonklinikker blitt vanskelig å komme inn på grunn av lange ventelister. The Drug Addiction Loven av 2000 gjorde det mulig for leger å administrere buprenorfin som et alternativ behandling for opiat avhengighet, forutsatt at merker som ble brukt var godkjent av Food & Drug Administration.

Identifikasjon

Per oktober 2002 ble buprenorfin klassifisert som en Schedue III narkotiske smertestillende. Kjent under merkenavnene Suboxone og Subutex, er det mest vanlig å behandle opiatavhengighet lidelser. Suboxone er laget med fire deler buprenorfin og en del naloxon, mens Subutex er laget med buprenorfin.

Funksjon

Buprenorfin fungerer ved å eliminere cravings, og blokkerer effekten av opiater. Det gis i tablettform for plassering under tungen i 2 til 8 milligram doser. Medikamentet virker som et opiat, og som et opiat stopperen. Pasienter som tar dette stoffet må være under tilsyn av lege og deltar regelmessig veiledning økter. Det har også et analgetikum, eller smerte-blokkerende effekt, så vel.

De typer opiater som kan behandles med buprenorfin inkluderer heltinne, kodein, morfin, opium, nalorphine (Nalline), oksykodon (Percodan) og meperidin (Demerol).

Funksjoner

Som et analgetikum, er buprenorfin oppført under merkenavnet, Buprenex. Lege som administrerer buprenorfin må være sertifisert av Department of Health & Human Services, og kan bare behandle opptil 30 pasienter i en tid med stoffet.

De Subutex og Suboxone merker både hjelp til å behandle opiatavhengighet i forebygging av abstinenssymptomene forårsaket av opiater. Den blokkerer disse symptom gjennom sin analgetiske effekter på kroppens system.

Effekter

Den ekstra ingrediensen -naloxone- i Suboxone merkevare arbeider for å blokkere den "høye" forårsaket av buprenorfin. Den brukes for pasienter som ikke er under tilsyn av lege for buprenorfin behandling. Dens effekter forbli i systemet fra 24 til 72 timer.

På grunn av den analgetiske effekter, bør legemidlet (Buprenex) ikke blandes med andre sentrale nervesystemet depressiva å unngå respirasjonsstans, og muligens død. Personer med noen form for luftveisfunksjon bør gi legen sin med en fullstendig medisinsk historie, hvis tilgjengelig.

Advarsel

Buprenorfin behandlet av leveren, og kan forårsake betydelig skade hvis ikke riktig overvåket. Personer med nedsatt leverfunksjon skal ikke gjennomgå behandling med dette stoffet.

Andre bivirkninger forårsaket av buprenorfin inkluderer kvalme, oppkast, tretthet, svimmelhet, hodepine, tørr munn og forstoppelse.

Mulige abstinenssymptomer kan oppstå hvis en rusavhengig har brukt i løpet av 24 timer før de får behandling. Enkeltpersoner bør vente 24 til 36 timer etter deres siste bruk før de blir behandlet.