Digidexo.com

Fordeler med en dyre-baserte protein diett

Fordeler med en dyre-baserte protein diett


Det er en pågående debatt om hvorvidt mennesker skal spise kjøtt som proteinkilde. Vegetarianisme har blitt svært populært de siste årene og har vært praktisert av mange grupper av mennesker gjennom historien. Det er mange fordeler med å spise et vegetarisk kosthold, for eksempel en lavere kalori og kolesterol. Men det finnes også mange fordeler med et animalsk protein diett.

Komplette proteiner

En komplett protein betyr at proteinkilde inneholder alle nødvendige aminosyrer som vi trenger i riktige mengder og forhold. Når et menneske spiser et dyr protein, er det i en komplett form og det er ingenting annet som trengs. Planteproteiner kan ha noen av de nødvendige aminosyrer, men ikke alle, og kan kreve komplementær mat for å få de riktige mengder av alle aminosyrer. Et eksempel er en spise servering av bønner med en servering av hele korn ris, som kan levere alle de essensielle aminosyrene som trengs.

Høy protein dietter

Noen spise planer, som Atkins Diet, er kjent for å være lav-karbohydrat og høy-protein. Forskning på disse høye protein dietter har vist at de fører til vekttap og kan redusere risikoen for diabetes og hjertesykdommer. Mens protein kan komme fra planteriket, er disse kildene også vurdert høy i karbohydrater. Å spise dyre-baserte proteiner gir komplette proteiner, essensielle næringsstoffer, tilstrekkelig kalorier og dobbelt så mye protein som plantekilder.

Smakelighet

En stor fordel av dyre-baserte protein dietter er at for folk flest de er spiselig. Plant kilder til protein og kjøtt-mindre mat stoffer som markedsføres til vegetarianere for deres proteininnhold kan ikke være like spiselig for noen. En vegetarianer ville trenge å konsumere en 1/2 kopper tofu til lik proteinet i 8 oz. av kjøttdeig, ville selv om det være tre porsjoner med tofu. Vegetarianere noen ganger trenger å ta kosttilskudd for å møte diettbehov. Siden det er mer protein i dyrekilder enn i samme størrelse del av en plantekilde, er det nødvendig for vegetarianere å spise en større del av proteinrik mat som kan føre til en øket kaloriinntaket.

Iron

Jern, en mikronæringsstoffer, er nødvendig for å transportere karbondioksid og oksygen i kroppen og uten at det oppstår anemi. Jern er viktig for god helse og finnes i både dyre-og planteproteinkilder. Forskjellen mellom jern fra de to kilder er at jern fra animalske kilder blir lettere absorbert. Plant kilder av jern også inneholder store mengder fiber, og fiber er kjent for å redusere absorpsjonen av jern.