Digidexo.com

Tegn og symptomer på en alkoholiker

Alkoholisme er et alvorlig samfunnsproblem som ikke kjenner noen landegrenser. Det er anslått at over 75 millioner mennesker verden over lider av noen form for alkoholisme. Videre er nesten 2 millioner dødsfall tilskrives alkoholbruk hvert år - eller drøye 3 prosent av alle dødsfall på verdensbasis. Mange behandlingstilbud finnes for alkoholisme, mange av dem ganske vellykket. Før de kan arbeide, men trenger alkoholikeren å gjenkjenne tegn og symptomer på sykdommen og løse for å få hjelp.

Hemmelighets Drinking

Mange alkoholikere vil drikke alene eller forsøke å skjule bevis for deres drikking. De kan også stash flasker med alkohol på upassende steder, for eksempel bak vasken på badet eller under setet på bilen.

Tvang

Alkoholikere har ofte en psykologisk craving for drinker, en som de kan være ute av stand til å motsette. Videre, når de begynner å drikke på en gitt anledning, de kan ikke være i stand til å stoppe.

Fraværs

Alkoholikere kan miste oversikten over hvor mye alkohol de drikker, eller være ute av stand til å huske ting de har sagt eller gjort under påvirkning av alkohol.

Påvirker viktige ting

Alkoholmisbruk kan være en faktor i tilsynelatende urelaterte problemer, for eksempel forverrede relasjoner, vanskeligheter på jobben, eller problemer med penger.

Toleranse

Alkoholikere ofte bygge opp en toleranse for å drikke, slik at det tar større og store mengder for å bli beruset.

Tilbaketrekking

En alkoholiker kan oppleve abstinenssymptomer - inkludert kaldsvetting, oppkast og skjelvinger - hvis han slutter å drikke for enhver periode.