Digidexo.com

Hvete gratis dietter

Hvete gratis dietter


Hvete, en kjent kilde til fiber og protein, er et fast innslag i det amerikanske kostholdet. Men noen mennesker er ikke i stand til å tolerere hvete på grunn av en allergi eller tarm problem, og må vedta en hvete fri diett for optimal helse. Folk bør inkludere flere matvarer i denne dietten plan for ernæringsmessig balanse og unngå spesifikke ingredienser og matvarer i tillegg til dem som åpenbart inneholder hvete.

Foods å inkludere

Personer etter en hvete fri diett bør holde seg til et sunt kosthold som gir dem med tilstrekkelig proteiner, sunt fett og et utvalg av frukt og grønnsaker. Brød laget av hvete gratis mel som potet, ris, eller tapioka er ideelle, samt hvete gratis frokostblandinger som kremen av ris og puffet mais varianter. Ferske frukter og grønnsaker er en del av hvete gratis diett plan, så vel med noen sunn spising plan, for å gi kroppen med tilstrekkelige mengder jern, magnesium og vitamin C og A. Det er best for dem som trenger å unngå hvete til å velge fersk, ubehandlet mat som ikke er forurenset med hvete eller hvete produkter.

Foods å ekskludere

Hvete gratis dietter utelukke hele hvete brød og pasta. Mel som bulgur, semule og durum er også bakke versjoner av hvete denne dietten bør utelukke. Andre matvarer for å eliminere inkluderer kjeks laget av hvetemel, hvetekli, hvetekim og mest bakevarer som kjeks og kaker. Skjulte hvete-holdige ingredienser i matvarer vil utløse symptomer som utslett, nysing, kortpustethet eller tretthet i personer med organer tåler ikke hvete. Disse ingrediensene inkluderer vegetabilsk stivelse, vegetabilsk tyggis og hydrolysert vegetabilsk protein.

Hveteallergi

En person med en hvete allergi har en aversjon mot proteinet i hvete; spesifikt immunoglobulin, eller IgE, reagerer på en eller flere av de proteiner som finnes i hvete, slik som albumin, gliadin og glutenin eller gluten. Ifølge Wellness.com, er hvete en av de seks hoved allergener (egg, soya og melk er blant dem) som forårsaker 90 prosent av alle matallergier. Symptomer på en hvete allergi varierer mellom individer, men reaksjoner på denne ellers sunn ingrediens kan inkludere utslett og hud elveblest, sammen med eksem, mage ubehag og astma.

Cøliaki

Effektene av en hveteallergi kan være alvorlige, og mange av disse symptomene etterligne dem med cøliaki, også kalt cøliaki sprue, erfaring. Cøliaki lider ikke kan fordøye proteinene i hvete, men også ha en negativ fysiske reaksjon på en hvilken som helst korn som inneholder gluten, som omfatter rug, bygg og havre. Villi, som er små hår-lignende strukturer i tarmen, flate hos personer med cøliaki, noe som gjør det vanskelig å fordøye næringsstoffer, slik at de med tilstanden må ta spesiell omsorg for å spise en balansert diett fylt med ubehandlet og helt naturlig matvarer. I tillegg til allergilignende symptomer, kan cøliaki også forårsake alvorlig vektøkning eller tap, oppkast og smerter i leddene.

Irritabel tarm syndrom (IBS)

IBS er en annen grunn folk kan være lurt å unngå mat som inneholder hvete, siden eliminere hvete fra kostholdet kan lindre oppblåsthet og forstoppelse ofte assosiert med irritabel tarm syndrom. IBS kan også være et symptom på cøliaki, men ikke alle med med irritabel tarm syndrom lider av cøliaki sprue.