Digidexo.com

Hvor Visste Viral hjernehinnebetennelse kommer?

Meningitt er en betennelse i hjernen og ryggmargen, og kan være viral eller bakteriell. Hjernehinnene er de membraner som dekker hjernen og ryggmargen og blir betente og infiserte, noe som resulterer i meningitt. Bakteriell meningitt er en livstruende tilstand som krever øyeblikkelig legehjelp, mens viral meningitt er ikke så alvorlig og ofte klarner opp som det går sin gang.

Betydning

De fleste virus hjernehinnebetennelse tilfeller i USA er et resultat av enterovirus, som ofte forårsaker ingen symptomer. En liten prosentandel av mennesker som blir smittet med enterovirus utvikle hjernehinnebetennelse.

Virale infeksjoner forbundet med Viral hjernehinnebetennelse

Andre virale infeksjoner kan føre til meningitt, slik som kusma, herpesvirus, herpes simplex-virus og varicella-zoster virus. Arboviruses spres av mygg og andre insekter kan også forårsake infeksjoner som kan føre til viral hjernehinnebetennelse. Lymfatisk choronmeningitis virus spres av gnagere kan også forårsake viral hjernehinnebetennelse.

Hvordan er Viral hjernehinnebetennelse Avtalte?

Viral hjernehinnebetennelse spres hovedsakelig gjennom en infisert personer spytt, nasal sekreter eller avføring. Det kan også spres gjennom et myggstikk, muntlig kontakt, via luft passasjen, slik som nysing og hoste eller ved å berøre en forurenset objekt.

Time Frame

En smittet person er smittsom for en til to uker.

Viral Meningitt Forebygging

Forebyggende tiltak kan iverksettes for å unngå hjernehinnebetennelse infeksjon som å vaske hendene, desinfiserende baby leker, og dekker munnen når du hoster eller nyser.

Virusmeningitt Symptomer

Symptomer inkluderer høy feber, stiv nakke, kraftig hodepine, tretthet, forvirring, oppkast, utslett og blek hud.