Digidexo.com

Laser Behandling for Spider Vein Removal

For å fjerne stygge edderkopp årer, vanligvis finner på bena av kvinner, leger snu til laser behandlinger. Før du trykker stranden til sommeren, kan det være lurt å se inn i prosedyren, som vanligvis kan gjøres på mindre enn en halv time, og kan ha deg tilbake på føttene samme dag.

Fakta

Edderkopp årer, kjent medisinsk som telangiectasier, vises så kort, gruppert rød, lilla eller blå linjer på overflaten av huden. Vanligst, edderkopp årer er bare kosmetiske distraksjoner, som vises på ben eller ansikt i små eller store mønstre og ikke forårsake smerte eller ubehag. Åreknuter, eller forstørrede blodårer som ser ut som ledninger, er annerledes enn edderkopp årer fordi de er vanligvis håndgripelig eller kan kjennes ved berøring og kan være ledsaget av smerter, bankende, hevelse og leg tretthet.

Årsak

Svekkelse av karveggen og unormal blodstrøm er vanlige culprits av edderkopp årer. Vener er blodårer som fører blod tilbake til hjertet. Årer inneholder ventiler for å regulere blodstrømmen. Hvis ventiler eller blod fartøy vegger innenfor årer svekke, blod lekkasjer tilbake i venen, forårsaker edderkopp årer å danne. Økning i østrogen spesielt under graviditet, eksponering for sol, genetiske predisposisjoner, vektøkning og legge press på venene ved å stå eller sitte i lengre perioder, kan også føre til utvikling av edderkopp årer.

Laser Treatment

Dessverre har edderkopp årer ikke gå bort over tid og faktisk de ofte forverres. En behandling er laserbehandling eller kirurgi. Laserbehandling eliminerer edderkopp årer ved å sende sterke utbrudd av lys, målrettet til pigmentet i blodåren, på vein. Varmen fra de bursts av lette skader venen, kutte av dets kilde av blod. Til slutt, venen dør, blodstrømmen opphører, cellens ødelegge samlet blod, og edderkoppen venen forsvinner fra hudens overflate. Prosedyren tar vanligvis mellom 15-20 minutter. Flere behandlinger, vanligvis mellom 2-5 besøk til legekontoret, er nødvendig for å eliminere edderkopp årer. Den tiden som er nødvendig for edderkopp årer å forsvinne kan variere mye. For noen kan edderkopp årer falme noen uker etter behandling, der som andre kanskje ikke legger merke til betydelige resultater før et år senere. De fleste pasientene tilbake til daglige rutiner samme dag som restitusjonstiden er minimal.

Bivirkninger og risiko

Laser kirurgi kan forårsake rødhet og hevelse i huden etter behandling. Dette forsvinner vanligvis i løpet av en dag eller to. Misfarging av huden kan også forekomme og kan vare noen uker. Pasienter kan også føle smerte eller prikkende etter behandling fra nerveskader. Sjelden, arrdannelse og brannskader kan føre på grunn av dårlig utført kirurgi. Spør hvor mye erfaring legen har med en bestemt behandling før de bestemmer seg for laserkirurgi.

Suksess

Edderkopp årer kan komme tilbake etter behandling som laser kirurgi ikke hindrer blodårene eller ventiler i årer som går ubehandlet fra svekkelse. Imidlertid er laser kirurgi svært vellykket i å eliminere eksisterende edderkopp årer og er mindre invasiv enn andre behandlinger som skleroterapi, som innebærer å injisere en løsning inn i blodårene. For å hindre nye edderkopp årer fra forming, pasienter bør bruke solkrem, trene for å forbedre sirkulasjonen, kontroll eller gå ned i vekt, slitasje støttestrømper og unngå å krysse bena og stående eller sittende i lange perioder av gangen.