Digidexo.com

En rask guide til acne behandling under graviditet

Under graviditet, kan en kvinnes forhøyede hormonnivået forårsaker akne å blusse opp eller gjøre eksisterende akne enda verre. For kvinner som ikke er gravide, er akne behandles med resept eller over-the-counter narkotika. Gravide kvinner, derimot, er motet fra å bruke de fleste medikamenter på grunn av effekten de kan ha på det ufødte barnet. Det er flere naturlige og over-the-counter behandlinger som anses som trygt under svangerskapet, men det er alltid lurt å se en hudlege før du bruker en behandling.

Medikamenter som bør ikke brukes under graviditet

Acutane eller isotretinoin, er en kraftig oral medisin brukes til å behandle akne. Acutane har vist seg å forårsake fosterskader hos 25 til 35 prosent av barn født av kvinner som bruker det under svangerskapet. Det øker også risikoen for spontanabort og spedbarnsdød.

Hormonterapi, for eksempel østrogen har vist seg å være effektiv i behandling av akne for mange kvinner. Imidlertid er denne behandlingen ikke anbefalt under graviditet, da det kan føre til fosterskader.

Tetracyclin er en muntlig antibiotika som brukes til å behandle akne. Tetracyclin kan føre til misfarging av barnets permanente tenner samt hemmer bein vekst. På grunn av disse faktorene, er det best å unngå disse antibiotika unntatt hvis anbefalt av en lege.

Retin-A er en aktuell akne krem. Ikke nok er kjent om hvordan denne medisinen kan påvirke det ufødte barnet. Av den grunn bør du unngå denne medisinen mindre du får beskjed om noe annet av en helsepersonell.

Akne behandlinger som kan brukes under graviditet

Over-the-counter produkter som inneholder benzoylperoksid regnes som trygge for gravide å bruke. Noen over-the-counter narkotika inneholder salisylsyre, som bør unngås, så alltid lese ingredienslisten på eventuelle akne produkter du vurderer. Og ta kontakt med en helsepersonell før du bruker noen over-the-counter akne behandling.

Tea tree olje, en essensiell olje avledet fra bladene av planten Melaleuca alternifolia, blir ofte brukt til å behandle akne. Denne behandling, som kan fremstilles ved å kombinere 95 deler vann til 5 deler te treet olje, har langt færre bivirkninger enn benzoylperoksyd. Men ikke fullt så effektiv som benzoylperoksid, er tea tree olje trygt å bruke under graviditet.

Honning er en naturlig akne behandling som også kan brukes under graviditet på grunn av sine antibakterielle egenskaper som virker mot akne. Anvende honning til ansiktet ditt kan hjelpe drepe akne-forårsaker bakterier. Honey har ingen kjente bivirkninger, noe som gjør det til et godt valg i løpet av svangerskapet. Bare bruke ren honning til ansiktet ditt, la det sitte i noen minutter, og skyll av med vann.