Digidexo.com

Hvor ofte bør Testosteron Enanthate injiseres?

Testosteron enanthate er en ester av naturlig forekommende steroid hormon testosteron. I kroppen, er det direkte involvert i produksjon av sæd. Som et androgen, stimulerer det også muskelvekst og øker bentetthet. Den brukes for en rekke medisinske formål, herunder hormonbehandling. Brukere må injisere den direkte inn i muskelvev. Typiske doser varierer, og enkeltpersoner må passe på å unngå en rekke injeksjonsstedet komplikasjoner.

Fakta

Testosteron enanthate er en enkelt-ester molekyl festet til steroidhormon testosteron. Den vedlagte estermolekylet gjør at den kan suspenderes i olje for injeksjonsformål. Dessuten hindrer det ester-molekylet rask nedbryting av testosteron i leveren, slik at testosteron enanthate å holde seg aktiv i blodet i flere uker. Når suspendert i olje, er testosteron enanthate enten klar eller en blek gul i fargen.

Medisinsk bruk

Kroppens naturlige produksjon av testosteron begynner å avta etter 25 år, og fall med om lag to prosent hvert år. Mange menn som lider av virkningene av denne nedgangen, inkludert redusert libido, reduksjon i beintetthet og skjelettmuskelmasse, søker testosteronbehandling for å reversere effekten av denne naturlige degenerative prosessen og for å forbedre kvaliteten på livet. Dessuten har legene foreskrevet testosteron enanthate til noen HIV-positive pasienter for å lindre muskel sløse effekter av AIDS. Testosteron enanthate kan også være foreskrevet for å behandle forsinket innsettende pubertet hos ungdom. En annen medisinsk bruk er å behandle en rekke hypofyse eller hypothalamus skader som kan følge av svulster, traumer eller stråling, som vil påvirke kroppens naturlige produksjon av testosteron.

Mengden injisert for hormonbehandling varierer fra enkeltpersoner. En typisk dose er 50 mg til 400 mg hver 2-4 uker.

Hvor å injisere

Du må injisere testosteron enanthate intramuskulært. Fordi det er et oljebasert injeksjon, er nålen størrelse større, og du kan bare trygt injisere den i de større musklene i rumpe og lår (se bilder). Det etterlater bare fire injeksjonssteder for deg å bruke på en jevnlig basis, en på hvert lår og en på hver rumpeballe.

Unngå injeksjon problemer

Arrvev kan bygge opp i ofte brukte injeksjonssteder. Denne tilstanden kan føre til smerte og irritasjon ved injisering. For å unngå disse komplikasjonene, rotere injeksjonssteder hver gang du administrere en dose av testosteron enanthate. Du kan også massere muskel eller bruke en varm komprimere før injisering.

Et annet problem injeksjonsstedet er dannelsen av infeksjoner eller abscesser under huden rundt injeksjonsstedet. For å unngå dette, sørg for å sterilisere nålen og injeksjonsstedet med isopropyl alkohol før og etter injeksjon. Også plassere et band-aid og antibakteriell gel på injeksjonsstedet etterpå.

Oppfølging

Administrering av eksogen (non-produserte kroppslig) testosteron har blitt vist å dempe kroppens naturlige produksjonen av testosteron. Derfor, når du slutter å injisere testosteron enanthate, må du starte kroppens naturlige produksjon for å gjenopprette hormoner til din alders passende nivå. Legen din kan forskrive en injeksjon av humant choriongonadotropin å akselerere denne prosessen. Også, kan legen din overvåke blodserumnivåer av testosteron og leutinizing hormon i 30 dager for å sørge for at kroppen din har begynt å produsere sin egen testosteron igjen.