Digidexo.com

Hvordan forstå og håndtere virusinfeksjonen kjent som Helvetesild

Hvordan forstå og håndtere virusinfeksjonen kjent som Helvetesild


Helvetesild er en viral infeksjon. Det er forårsaket når varicella virus, som har ligget i dvale i nervevev i årevis, vises på nytt, og reiser opp nerve bane til overflaten av huden.

Hvordan forstå og håndtere virusinfeksjonen kjent som Helvetesild

FORSTÅR ​​AT alle som har hatt vannkopper kan få helvetesild. Det er mer utbredt blant eldre voksne eller andre som kan ha senket immunitet. Stress og tretthet kan også være faktorer. Det som til slutt utløser et angrep er imidlertid ennå ikke helt forstått. Mer enn en forekomst er mulig, men ikke vanlig.

Vit hvor helvetesild kan vises. I motsetning til Chicken Pox som vanligvis påvirker hele kroppen, Helvetesild nesten alltid oppstår rundt bare den ene siden av kroppen rundt området av nerve som er involvert. Det vil si at den vil starte, for eksempel, ved navlen, og går rundt en side til ryggraden. Den andre halvparten av legemet vil være klart. Helvetesild kan vises på hvilken som helst del av kroppen, inkludert stammen, nakke, ansikt, hodebunn, armer og ben.

kjenne symptomene. De begynner vanligvis med en nummen eller kriblende følelse på huden. Det kan være en mild svie eller kløe i tillegg. Deretter vises utslett. Dette starter som ikke mer enn en liten rød hud. Hevet kviser da vises, som i sin tur blir pus fylte blemmer. Disse slutt bryte åpen og skorpe over. Den siste fasen kan føre til at noen kløe, men det er svært mild i forhold til kløe av vannkopper.

Vær oppmerksom på en annen symptomer. En slik er smerte. Det kan være uutholdelig. Smerte på stedet av utslett kan også være ledsaget av hodepine, kvalme, og sterke magesmerter. Det kan også være frysninger og feber. Symptomer kan fortsette i opptil fire uker. Selv om Helvetesild er ikke i seg selv dødelig, kan det oppstå rest smerte og hud følsomhet vare i måneder og det kan være permanent arr. Kloring forbindelser problemet.

Oppsøk tidlig legehjelp. Hvis du har noen uforklarlig utslett, ville det være lurt å oppsøke lege umiddelbart så tidlig behandling er avgjørende for å redusere alvorlighetsgraden av symptomene og for å minimere mulige komplikasjoner. Du kan legen forskrive antivirale medisiner eller aktuelle anti-betennelse salver. Han kan også gi råd om smertestillende medikamenter. Kjølig komprimerer brukes på utslett kan bidra til å lindre den. Det er en vaksine for Helvetesild som noen leger anbefaler for pasienter over seksti. Rådfør deg med fastlegen om denne muligheten.

Vis hensyn til andre. Hvis du har Helvetesild, og sårene er åpne, bør du ikke være rundt alle som ikke har hatt vannkopper som du er nå i smittsom fase. Det er spesielt viktig å unngå de svært unge, gravide og immunmangelfull. Hvis du har helvetesild i øynene, må du oppsøke lege umiddelbart som du kan lide skade øyet.

Vennligst se din lege umiddelbart hvis du mistenker at du kan ha helvetesild, spesielt hvis du har feber, sterke smerter, utslett nær øynene eller hvis du er eldre eller immunmangelfull.

Hint

  • Helvetesild er også kalt Herpes Zoster. Det er IKKE det samme som Herpes Simplex som fører til at seksuelt overførbare, genital herpes.