Digidexo.com

Hvilken tid på dagen er blodtrykk det høyeste?

Hvilken tid på dagen er blodtrykk det høyeste?


Blodtrykket kan variere i løpet av dagen i henhold til kroppen din 24-timers syklus. Dette er spesielt nyttig å være klar over når du måler blodtrykket ditt av helsemessige årsaker.

Døgnrytme

Den døgnrytmen er den "menneskelige klokke" og beskriver kroppens biologiske rytmer i løpet av dagen. Dette kan påvirke alle kroppens vitale funksjoner, inkludert hjertefrekvensen og blodtrykket.

Dag Tid Blood Pressure

For folk flest, stiger kroppens blodtrykk i morgentimene og når sitt høyeste punkt rundt middag. Dette er fordi kroppen din er forhåndsinnstilt til å øke sine funksjoner for forventet daglig aktivitet.

Night Time Blood Pressure

Kroppen din når sitt laveste blodtrykket ved sengetid, mellom 20:00 og 2 am I løpet av de tidlige morgentimer, begynner blodtrykket til å øke, og fortsetter å stige for å nå sitt høydepunkt rundt middag.

Forskjell

Hvis du tar blodtrykket ettermiddagen og deretter på kvelden, kan du se mellom en 15 til 20 mg nedgang. Dette er ikke alltid tilfelle, så vil du se mindre av en nedgang i to hvis du har normalt blodtrykk.

Forskning

Døgnrytmen blir nå undersøkt med hensyn til effekten det kan ha på når man skal starte medisinering og viss behandling for personer med høyt blodtrykk og andre hjerteproblemer. Siden hjertefrekvens og blodtrykk både økning og reduksjon med syklusen, kan det være aktuelt å gi behandling eller medisiner på kroppens hviletilstand.