Digidexo.com

Fakta om Blood Pressure

Blodtrykket er måling av hvor mye kraft blodet utøver på veggene av arteriene. Blodtrykket leses som en numerisk måling av to krefter. Jo høyere tall, eller i systolisk trykk, måler det trykk som utøves når blodet pumpes gjennom kroppen ved hjertets sammentrekninger. Jo lavere tall, eller diastolisk trykk, måler trykket når hjertet hviler mellom beats. En blodtrykksmåling omfatter det systoliske trykket først, eller på toppen, og det diastoliske trykket sist, eller på bunnen.

Blodtrykket opplesninger

En normal eller sunt blodtrykksmåling er et systolisk trykk på 120 eller lavere, og et diastolisk trykk på 80 eller lavere. Høyt blodtrykk, eller hypertensjon, er definert som et systolisk trykk som er høyere enn 140 og et diastolisk trykk som er høyere enn 90. Pre-hypertensjon er definert av systolisk avlesning mellom 120 og 139 og diastolisk avlesninger mellom 80 og 89. lavt blodtrykk, eller hypotensjon , er definert av en systolisk lesing lavere enn 90 og et diastolisk lesing lavere enn 60.

Måling

Måleenheten for blodtrykket er millimeter kvikksølv, uttrykt i mm Hg. En frisk mal blodtrykk lesning av 120 systolisk og 80 diastolisk er riktig uttrykt som 120/80 mm Hg.

Tar Blood Pressure

Tar en persons blodtrykk er en enkel og smertefri prosedyre som tar bare et minutt eller to. For å måle blodtrykk, er en mansjett, kalles en sphygmomanometer, tett innpakket blant overarmen. En gummiventilen og pære er festet til mansjetten, sammen med en trykkmåler for å gi avlesningen. Å ta lesing, vil en sykepleier eller lege bruke gummi pære å blåse opp mansjetten og et stetoskop vil bli plassert over brakialarterien i albuen. Som luften slippes ut av mansjetten, vil sykepleier eller lege lytte gjennom stetoskopet for lyden av turbulent blodstrøm. Avlesningen på manometeret når lyden av hjertet første juling høres representerer det systoliske trykket. Når lyden stopper, blir det diastoliske trykket notert.

Faktorer som påvirker blodtrykket

Flere ting kan påvirke en blodtrykksmåling, blant annet stress, røyking, smerte og koffein. Noen folks blodtrykk vil stige bare på grunn av stress og nervøsitet for å ha en blodtrykksmåling tatt, en tilstand som kalles white-coat hypertensjon. I tillegg kan noen resept og over-the-counter narkotika endre blodtrykket. I evalueringen av pasienter for hypertensjon og hypotensjon, vil helsepersonell ofte ta en blodtrykksmåling minst to ganger, med opplesninger minst fem minutters mellomrom.

Hypertensjon Behandling

Hypertensjon er en alvorlig medisinsk tilstand som ofte har ingen tegn eller symptomer, fortjener kallenavnet av "silent killer." Flere forskjellige typer reseptbelagte legemidler er tilgjengelige, inkludert betablokkere, tiaziddiuretika, kalsiumkanalblokkere, renininhibitorer, angiostensin-hemmere og angiotensin II-reseptorblokkere. Men å miste vekt, spise en sunn diett lav på salt og mettet fett og får regelmessig mosjon kan også bidra til å bringe blodtrykket til en sunn rekkevidde. Mange leger vil anbefale en endring i kosthold og trening sammen med en reseptbelagte medisiner for å hjelpe pasienter lavere blodtrykk.

Hypotensjon Behandling

I mange tilfeller, vil personer med mild hypotensjon ikke har noen symptomer. I disse tilfellene, og hos personer med mild hypotensjon, som er noen ganger preget av perioder med svimmelhet når du står oppreist, kan behandlingen ikke være nødvendig. I noen tilfeller kan medisiner som Fludrocortisone være foreskrevet i et forsøk på å øke en persons blodtrykk. En lege kan også anbefale å spise mer salt og drikke mer vann for å bidra til å øke blodtrykket.