Digidexo.com

Hva er fordelene med å uttrykke sorg?

Hva er fordelene med å uttrykke sorg?


Sorg viser seg i mange former. Selv om en av de mest åpenbare årsaker til sorg er tapet av en kjær, kan sorgen også være en reaksjon på en plutselig endring i situasjonen. For eksempel kan en person lider en ulykke som etterlater ham i en rullestol, eller kanskje en person skiller seg fra sin partner. Sørgende kan være følelsesmessig ubehagelig, men uttrykker at sorg - enten gjennom diskusjon eller gjennom skapende virksomhet - kan gi en rekke fordeler.

Healing kan begynne

En person kan føle virkningene av sorg i lang tid, men uttrykker denne sorgen i noen form gjør helbredelsesprosessen å begynne. Uuttalte sorg kan bli rå i lang tid. Ifølge Stress Center-nettstedet, kan mangel på uttrykk føre til langvarige følelsesmessige problemer.

Til syvende og sist mindre smertefull

Det kan være vanskelig for en person å begynne å uttrykke sorg, fordi følelsene er rå og vanskelig å konfrontere. Men uttrykker sorg over en periode kan hjelpe henne å komme til enighet med sin sorg. Til slutt, kan personen oppleve at uttrykke sorgen gjør det enklere eller mindre smertefullt å tenke på.

Forhindre Isolation

En person som bestemmer seg for ikke å gi uttrykk for sin sorg kan bli distansert fra andre som kan være mottakelige for slike uttrykk. Dette kan til slutt føre til isolasjon fra venner og familie, som kan skade relasjoner og påvirke andres følelser.

Undertrykkelse Påvirker Well-Being

Tapping opp sterke følelser knyttet til sorg kan føre til problemer med personens mentale og fysiske helse. Ifølge nettstedet til NJ-ACT, New Jersey Association of Cognitive Behavioral Terapeuter, uttrykker sorg øker en persons evne til å takle situasjonen, til slutt forbedre hennes trivsel.

Bedre Forstå Feelings

Ofte en person som uttrykker sorg må konfrontere sine følelser overfor situasjonen. For eksempel, en person som har mistet en forelder kan snakke med sine søsken om den overordnede; Dette kan åpne døren til å diskutere andre vanskelige følelser eller problemer. Personen kan bedre forstå hans følelser overfor den umiddelbare situasjonen og kan komme til enighet med problemer fra fortiden.