Digidexo.com

Katarakt Disease

The National Eye Institute sier at grå stær er en uklarhet i øyet linse som påvirker synet. Det går på å si at over halvparten av den amerikanske befolkningen over 80 år enten har hatt grå stær operasjon eller har en katarakt. Det er mange årsaker til katarakt; Men symptomene på grå stær, samt behandlingstilbud er de samme, uavhengig av årsak.

Typer

Det finnes fem typer av katarakt: aldersrelatert, medfødt, stråling indusert, traumatisk og videregående. Aldersrelatert katarakt er forårsaket av aldring påvirker proteinet i øynene. Medfødt grå stær er uvanlig og påvirker babyer og små barn. Stråling indusert grå stær utvikles etter eksponering for stråling. Traumatiske grå stær form etter en øyeskade; Imidlertid kan grå stær ikke være tydelig i mange år etter skaden. Sekundære katarakter er et resultat av øyekirurgi eller medisinske tilstander, slik som glaukom eller diabetes.

Risikofaktorer

Foruten normal aldring, er det noen andre risikofaktorer som kan øke sjansen for grå stær utvikling. Disse inkluderer langvarig eksponering for sollys eller ultrafiolett lys som lys i en solseng, og konsumere alkohol eller røyke sigaretter.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, symptomene på grå stær inkluderer uskarpt syn, en glorie rundt lysene, fargene ser gul eller falmede, lysfølsomhet, redusert nattsyn, og måtte bruke lysere lys enn vanlig å lese. Med mindre grå stær har blitt helt hvit, vil en katarakt ikke forårsake noen smerter eller betennelse; Imidlertid vil en helt hvit grå stær, som kalles en hypermature katarakt, forårsake smerte og betennelse og må fjernes så snart som mulig.

Diagnose

For å diagnostisere grå stær, vil din øyelege kjøre en rekke eksamener på øynene dine. Disse inkluderer en generell øye eksamen, en synsskarphet test med et øye diagram, en retinal eksamen som innebærer å strekke øyet, og en spaltelampe eksamen som gjør at øyelege for å vise øyet under forstørrelse.

Behandling

Kirurgi er den eneste effektive behandlingen. Dette gjøres via et poliklinisk prosedyre ved hjelp av lokalbedøvelse. Hvis begge øyne er påvirket av grå stær, er kun ett øye korrigert på en gang. Når det første øyet er helet, blir operasjonen bli utført på det andre øyet. Healing tid er rask. De fleste aktiviteter, inkludert kjøring, kan vanligvis gjenopptas dagen etter operasjonen.