Digidexo.com

Dårlige effekten av Chocolate

Dårlige effekten av Chocolate


Det er ofte fristende å strekke seg etter en sjokolade når du søker etter et løft av energi, da dette snack gir en søt godbit som midlertidig tilfredsstiller. Ikke gjør sjokolade en vane, men fordi regelmessig nyter dette produktet kan føre til en rekke helseproblemer. Mørk sjokolade, som har mange potensielle fordeler, er et sunnere valg enn melk eller hvit sjokolade.

Muligheten for vektøkning

De høye kalorier i sjokolade kan øke risikoen for å få vekt. Vektøkning resultater når kaloriinntaket overstiger din caloric utgifter, og høy-kalori mat som sjokolade kan føre til den tidligere være større enn sistnevnte. Standard størrelse candy barer har vanligvis mellom 200 og 250 kalorier. Hvis den foreslåtte kaloriinntak er bare 2000 kalorier per dag, for eksempel, kan man candy bar gi mer enn 10 prosent av det totale.

Risikoen for diabetes

Spise sjokolade øker sukker inntaket; candy barer kan rutinemessig inneholde mellom 20 og 40 gram sukker. En diett høy i sukker kan øke risikoen for å utvikle type 2 diabetes. Denne typen diabetes er spesielt utbredt blant de som er overvektige eller fete. En studie av forskere fra tre California universiteter, publisert i februar 2013 utgaven av "PLoS ONE" journal, fant at en befolkningens sukkerforbruket har en direkte kobling med sin rate av mennesker med diabetes.

Link med acne

Hvis foreldrene dine fortalt deg å unngå sjokolade på grunn av sin kobling med akne, de var ikke akkurat riktig. Selv spiser sjokolade ikke direkte føre til akne, kan denne huden ofte resultere fra kostholdet ditt. En diett høy i meieriprodukter og karbohydrater kan øke risikoen for akne. Mange candy barer og sjokoladeprodukter inneholder melk, og godteri barer er en betydelig kilde til karbohydrater.

Koffein bivirkninger

Sjokolade er en kilde for koffein, og mens sjokoladen ikke har så mye av denne stimulerende som en kopp kaffe, kan det likevel føre til helsemessige bivirkninger. Koffein fører ofte til en nervøs følelse, og kan gi deg angst og uro og forstyrre søvnen din. Fordi det er mulig å utvikle en avhengighet av koffein, hvis du vanligvis spiser mye sjokolade, eliminere den fra kosten kan føre til tilbaketrekning bivirkninger som hodepine og humørsvingninger.

Typer sjokolade

Når det gjelder sjokolade, har et høyere innhold av kakao er bedre. Kakao inneholder flavonoider - som er antioksidanter med gunstige funksjoner som bidrar til å reparere celler - sammen med mineraler som kalsium og kalium. Flavonoider kan også bidra til å senke kolesterolet og blodtrykket. Hvit sjokolade inneholder ingen kakao i det hele tatt, og er høy er fett og sukker, så har ingen helsemessige fordeler. Mørk sjokolade inneholder mer kakao enn melkesjokolade. Inspisere nøye etiketten av sjokoladeprodukter og velger de som inneholder minst 65 prosent kakao. A 1-unse servering av mørk sjokolade per dag kan være en del av et sunt og balansert kosthold.