Digidexo.com

Hvordan å innpode øyedråper

Instilling øyedråper om de er reseptbelagte legemidler eller over-the-counter medisiner krever de samme trinnene. Mange bruker øyedråper for en rekke grunner, men ikke mange vet hvordan du skal legge dråper til øynene. Trinnene er enkle å følge, men som ikke så enkelt som bare å åpne øynene og la dråpene falle. Øynene er en delikat mekanisme og må behandles med forsiktighet, spesielt når du setter noe inn i dem.

Hvordan å innpode øyedråper

•  Les bruksanvisningen på flasken. Hvor mange ganger om dagen for å bruke øyedråpene, om å sette dråper i høyre eller venstre øye eller begge deler, og hvor mange dråper å bruke. Hvis det er en over-the-counter medisiner, er det også viktig å vite hvordan du skal bruke dråpene.

Vask hendene. Når instilling øyedråper, vil du være å sette hendene i nærheten av øynene. Det er nødvendig for hendene å være ren for ikke å infisere øynene eller legge noe skitt.

•  Rist flasken godt hvis nødvendig. De fleste reseptbelagte øyedråper er i en suspensjon løsning, noe som betyr at legemidlet er separert fra vannet som gjør at dråpene en væske. Med noen medisiner, kan bare riste flasken opp og ned forårsake bobler til form, noe som kan komme inn i øynene. Med opphengsløsninger, må du flytte flasken frem og tilbake flere ganger, eller snu flasken opp ned for å blande løsningen.

Form en lomme. Ved hjelp av en pekefinger, trekk forsiktig ned på området under ditt nedre øyelokk. Dette trekker det nedre lokket bort fra øyet, som danner en liten lomme.

Sett i dråpene. Bøy hodet bakover og ser opp mot øyenbrynene. Med den andre hånden, klem øyedråper flasken og la den slippe fall i lommen. Ikke la spissen av flasken berører øyet.

Lukk øynene dine. Når øyedråper er i, lukker øynene så dråpene er fordelt rundt hele øyet. For å hindre at dråper renne ut tårekanalene og komme inn på systemet, trykker du forsiktig på pekefingeren til det innerste hjørnet av øyet nær nesen. Hold i 1-3 minutter.

Tørk bort overflødig øyedråper. DAB på øyet med en ren klut for å fjerne overflødig øyedråper. Bruk rene vev som ikke har kremer eller andre ingredienser på dem.

Hint

  • Hvis du setter i mer enn én type øyedråper, vent 10 minutter før du setter inn andre dråper. Dette gjør at den første dråpe for å komme inn i øyet før de vaskes vekk av det andre dråper.