Digidexo.com

Hva nøtter har Omega 3?

Hva nøtter har Omega 3?


Omega 3 spiller en viktig rolle i å hjelpe folk holde seg frisk. De essensielle enumettet fett kan ikke produseres av kroppen, så det er viktig å konsumere dem gjennom mat eller kosttilskudd. Spise visse nøtter er en god måte å legge til omega 3 til ditt daglige kosthold.

Valnøtter

Valnøtter er gode kilder til omega 3 fettsyrer. Inkludert valnøtter i kostholdet ditt vil bidra til å redusere risikoen for hjerteproblemer fordi umettet fett bidra til å redusere kolesterolnivået. I tillegg, valnøtter har en melatonin, som er bra for folk som lider av søvnløshet.

Mandler

Mandler er hjertevennlige på grunn av sitt høye innhold av enumettet fett. De beskytter mot hjertesykdom ved å senke kolesterolnivået i blodet. Mandler også inneholde quercetin og kaempferol, forbindelser kjent for å undertrykke tumorvekst. En annen stor fordel med mandler er deres høye kalsium. To gram mandler inneholder mer kalsium enn en halv kopp melk.

Paranøtter

Paranøtter har 7 prosent omega 3-fettsyrer. Denne mutter er en god proteinkilde for vegetarianere og inneholder en god kilde av antioksidanten selen. Denne spormineral er kjent for å beskytte kroppen mot frie radikaler og har anti-cancer-funksjon.

Konklusjon

Bo sunt krever en å spise et balansert måltid, og med omega 3-rik nøtter vil bidra til å holde kroppen fungerer godt. Det er svært viktig å spise minst to porsjoner av omega-3 daglig fordi disse essensielle fettsyrer ikke kan produseres av kroppen. Foruten å være hjertevennlig, omega 3 fettsyrer bidra med hjernens funksjon, konvertere næringsstoffer fra mat til brukbare former for energi og holde sulten i sjakk for vekttap.