Digidexo.com

Diett for eksterne hemorroider

Diett for eksterne hemorroider


Hemorroider skjema når anal blodårer er betent og hoven, forårsaket av enten en svekkelse av karveggen eller overflødig indre press fra forstoppelse. De hovne blodkar kan forårsake kløe eller smerte og kan også sprekke, noe som fører til blødninger. En av de beste måtene å forebygge og behandle hemorroider er å spise et sunt, fiberrikt kosthold.

Mat å spise

Fokusere kostholdet på grønnsaker, frukt, bønner og helkorn. Fiber fra slike matvarer holder avføringen myk og senker trykket inne i tykktarmen, slik at tarminnholdet å gå gjennom uten problemer. The Mayo Clinic anbefaler kvinner forbruker 21 til 25 g fiber om dagen og menn, 30-38 g om dagen. Prøv å spise en høy fiberblandinger hver morgen som kan variere 8-36 g per kopp, avhengig av produktet. De fleste bønner har 10 til 16 g per kopp. Det er mange bøker og nettsider som Mayoclinic.com den listen fiber teller i matvarer for å hjelpe deg å få den anbefalte mengden. Du bør øke vanninntaket sammen med økningen i fiber med sikte på et minimum av åtte 8-oz. glass daglig. Tranebærjuice kan også bidra til å forhindre dannelsen av hemoroider. Ikke drikker nok væske sammen med fiber kan faktisk gjøre forstoppelse verre.

Kosttilskudd som hjelper

Supplere med vitaminer. Vitamin A, vitamin C, vitamin E og bioflavonoider (quercetin, druekjerneekstrakt og grønn te ekstrakt) alle bidra til å styrke cellene og bindevev i blodårene for å hjelpe healing. Prøv å ta kapsler eller piller som inneholder probiotika, eller "vennlige" bakterier som Lactobacillus og bifidus, noe som kan bidra til å forebygge og helbrede hemorroider. Vurder å bruke andre urter som ofte brukes til å behandle hemorroider, inkludert ginkgo biloba, en anti-inflammatorisk; hestekastanje, en snerpende vanligvis tatt i te form; og løvetann rot, som fungerer som et avføringsmiddel, også tatt som te. Mange studier har vist at over-the-counter fiber kosttilskudd, for eksempel Metamucil og citrucel kan også forbedre hemorrhoid symptomer og blødning.

Ting du bør unngå

Unngå alkohol og koffeinholdige te og kaffe, siden de kan føre til dehydrering og forstoppelse. Redusere eller eliminere andre matvarer som forårsaker forstoppelse, inkludert animalsk protein, bearbeidet og raffinert mat, sukker, iskrem, stekt mat, oster, peanøtter, junk mat og salt.