Digidexo.com

Kroniske Gul diaré symptomer

Kroniske Gul diaré symptomer


Kronisk gul diaré er bestått av løs, vannaktig, gulaktig avføring i mer enn fire uker. Det kan være ledsaget av kramper, tretthet og en generell følelse av ubehag. Årsakene til gul diaré varierer fra lav galle produksjon, noe som kan bety et problem i leveren, til en alvorlig sykdom. Behandling og forebygging avhenger av årsaken.

Symptomer

Når en person har kronisk gul diaré, vil han lide av flere løse og noen ganger rennende avføring på en daglig basis for mer enn fire uker. Fargen på diaré kan variere fra en lys gulaktig-brunt til en nesten gul-grå farge. Kramper, tretthet og svakhet er andre vanlige symptomer. Kronisk diaré, som er diaré som varer mer enn fire uker, kan føre til dehydrering og tap av elektrolytter og kalium. Det kan også bety et alvorlig helseproblem. Kontakt legen din hvis du opplever disse symptomene.

Medisiner kan BeCausing Dine Kroniske Gul diaré symptomer

Antibiotika, avføringsmidler og noen kjemoterapi medisiner kan forårsake gul, rennende avføring. Hvis du opplever gul, rennende avføring og er bekymret for de medisiner du er på, ta kontakt med helsepersonell.

Mangel på Bile

Et annet symptom vanlig i kronisk gul diaré er at fargen på avføring endringer over tid fra gulaktig til en blek grå. Dette symptomet betyr et problem med leveren produksjon av galle. Det er gallesalter som slår avføring brun. Som gallesalter avta, blir avføringen gul, så til slutt grå og nesten fargeløs. Hvis du mistenker at du kan ha en galle produksjon problem, er det viktig å se en lege så snart som mulig.

Bakteriell infeksjon som årsak til kronisk Yellow Diaré

Hvis kronisk gul diaré startet plutselig, med ingen andre symptomer, ble det sannsynligvis forårsaket av en bakteriell eller viral infeksjon som du kan ha plukket opp fra infisert mat eller vann. Faktisk er slik diaré ofte kalles reisediaré fordi det er vanlig å lide av det etter å ha reist til et annet land.

Behandling og forebygging

Uansett årsak, kronisk gul diaré bør behandles av første drikke mye væske rik på elektrolytter, som den største helse fare diaré er dehydrering. For å hindre diaré, spise flere små, sunne måltider per dag og alltid vaske hendene før du spiser. Vær forsiktig med hvor du få mat og vann, spesielt hvis du er i et fremmed land. I tillegg, unngå fet mat og alt som inneholder koffein eller alkohol, da disse matvarer og legemidler er kjent for å utløse og forverre diaré.