Digidexo.com

Typer kirurgi for ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt er en kronisk inflammatorisk tarmsykdom (IBD) som inflames indre slimhinnene slimhinnen i tykktarmen, forårsaker magesår, hyppig bestått av blodige vannaktig avføring, gass og oppblåsthet. Når konservativ behandling for ulcerøs kolitt svikter, er kirurgi neste tilnærming. Emergency operasjon blir også utført for komplikasjoner av ulcerativ kolitt, så som perforering av colon, massive blødning i tykktarmen og toksisk megakolon (dilatasjon, bakterier og gassoppbygning i kolon).

Fakta

Fjerne hele tykktarmen og endetarmen er den eneste permanent kur for ulcerøs kolitt. Den hele tykktarmen er fjernet, selv om bare en del påvirkes. Fjerne kolon endrer hvordan avfall blir eliminert. Avføringen vil bli eliminert i en flytende form, siden vannet ikke blir reabsorbert inn i kroppen. Avføringen vil passere gjennom anus eller gjennom en stomi eller åpning i den høyre nedre del av magen under beltet linje.

Proctocolectomy med Ileostomy

Det er tre typer av kirurgiske tilnærminger for behandling av ulcerøs kolitt. Den første er proctocolectomy med ileostomi, som innebærer fjerning av hele tykktarmen og rektum. En stomi (en liten åpning i magen) blir deretter skapt og er festet til endepartiet av tynntarmen (ileum). Avføringen vil bli eliminert gjennom tynntarmen inn i stoma og tømmes inn i en stomi posen dekker stoma.

Ileoanal anastomose eller Pull-Through Metode

I denne prosedyren i tykktarm og endetarm er fjernet forlater musklene i den ytre endetarmen intakt. Den ileum er festet til de rektale muskler for å lage en pose hvor avføringen blir samlet og fjernet. En midlertidig ileostomi er gjort for å legge til rette for eliminering inntil posen helbreder. Omtrent 10 til 12 uker postoperativt den ileostomi er lukket og avføring blir normalt.

Kontinentet IIeostomy

I denne tilnærmingen hele tykktarmen er fjernet. Ileum blir brukt til å lage en pose i den nedre del av magen i direkte tilknytning til en liten lekkasjeåpning inn til siden. En ventil er laget for å unngå lekkasje på huden åpningen. Avføringen tømmes ved å sette inn et rør inn i huden åpningen. Stomi posen er slitt over lekkasjesikker åpning for et par måneder etter operasjonen. Dette er ikke en populær fremgangsmåte i dag.

Betraktninger

Utdanning og diskusjon med helsevesenet team om den kirurgiske prosedyren, forberedelse til kirurgi, postoperativ omsorg og mulige komplikasjoner vil gjøre deg til en bedre pasienten i håndteringen av operasjonen. Råd om tilpasning til livet etter operasjonen og tilgjengeligheten av støttegrupper vil legge til din livskvalitet.