Digidexo.com

Mat som utløser Galleblære Symptomer

Galleblæren symptomer oppstå i en person som lider av noen form for galleblæren sykdom, den vanligste av disse er kolecystitt og gallestein. Vanligvis utløst av mat, galleblæren symptomer, også kalt angrep, forårsake alvorlige magesmerter og mange andre påfølgende problemer i kroppen. Den eneste måten å unngå disse angrepene er å ikke spise utløse mat, som varierer fra person til person, men deler likheter.

Funksjon

Den vanligste typen av galleblæresykdom er kolecystitt, en inflammasjon i galleblæren. Under angrep av kolecystitt, blir galleblæren i stand til å utføre sin viktigste funksjon, som inkluderer lagring og frigjøring av galle under fordøyelsen. Hvis galle ikke er utgitt på de riktige tider og i riktige mengder, kan fordøyelsen ikke forekommer regelmessig og andre fordøyelsesproblemer, som diaré, kan forekomme.

Time Frame

Siden angrep er vanligvis brakt videre av mat, symptomene er sannsynlig etter at et måltid. Symptomene kan begynne å vises mens maten fortsatt blir spist, eller kan ikke vises i en time. Timingen av symptomene avhenger av hvert enkelt fordøyelsessystem, ble alvorligheten av den galleblæresykdom og hvilken mat konsumert.

Effekter

Den fremste smerter forbundet med en galleblæren angrep er smerte i øvre høyre del av magen der galleblæren er plassert. Denne smerten kan også stråle ut til brystet og til tilbake skulderbladene. Kvalme og oppkast er også vanlig. Som et resultat av disse symptomene, kan folk som lider av galleblæren sykdom også utvikle en aversjon mot å spise.

Identifikasjon

Det er ingen liste over spesifikke matvarer som utløser galleblæren angrep, men det finnes retningslinjer for å bidra til å unngå dem. Generelt er det best å gå forbi stekt mat, svært raffinert stivelse, sukkerholdig mat og mat med høyt fett. Leger anbefaler å spise mat med høyt fiber og antioksidanter, og spise sakte for å unngå overspising.

Forebygging / løsning

Den eneste måten å hindre galleblæren angrep er å gjenkjenne hvilke matvarer føre til angrep og å unngå å spise dem. Hver persons listen vil være forskjellig, men et sunt kosthold med mye fiber er best for å unngå galleblæren sykdom og galleblæren angrep.