Digidexo.com

Bivirkninger av Imodium

Imodium er et merkenavn for stoffet loperamid, en over-the-counter medisiner som brukes til å behandle diaré. Imodium kan også redusere mengden av avføring som produseres hos personer som har gjennomgått en ileostomi. Noen bivirkninger er mulig, men de fleste er milde.

Vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene forbundet med Imodium er mild svimmelhet, tretthet, munntørrhet, mild magesmerter og tretthet. Lindre diaré, kan medisinen også føre til forstoppelse.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige, men sjeldne Imodium bivirkninger krever øyeblikkelig legehjelp. Disse inkluderer alvorlige magesmerter, forverring diaré og oppkast.

Skin Disorder

Andre alvorlige reaksjoner som trenger legehjelp omfatter symptomer på feber, sår hals, hodepine og en alvorlig utslett med blemmer og avskalling.

Allergisk reaksjon

Sjelden, noen mennesker har en allergisk reaksjon på Imodium. Tegn inkluderer pustevansker, utslett og kløe, elveblest, hevelse og kraftig svimmelhet.

Kontra

Folk bør ikke ta Imodium hvis de er allergisk mot loperamid, tar et antibiotikum som kan være årsaken diaré, eller opplever blodig eller vente avføring.