Digidexo.com

Helicobacter Pylori Informasjon

Helicobacter Pylori Informasjon


Helicobacter pylori er bakterier som forårsaker magesår. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, 20 prosent av personer under 40 år har en H. pylori-infeksjon, og halvparten av personer over 60 har infeksjonen. En H. pylori-infeksjon er så vanlig at de fleste aldri vil utvikle symptomer fra bakterier. Likevel for noen mennesker, kan en H. pylori-infeksjon bety trøbbel.

Årsaker

De H. pylori bakterier kan spres fra person til person gjennom spytt eller gjennom infisert avføring. For eksempel, hvis du kysser en person som er smittet, eller spise forurenset mat fra en person som ikke har vasket hendene, kan du bli infisert. H. pylori kan også føres gjennom forurenset vann, men dette er mer fremtredende i områder med dårlig hygiene, eller hvor vann er ubehandlet.

Infeksjon

Når du blir infisert med H. pylori, bakterier reiser inn din fordøyelseskanal, gjør sin vei inn i magen. De fleste bakterier ikke kan overleve i magen. Imidlertid, i henhold til de Mayo Clinic, H. pylori har blitt tilpasset til å tøffe miljøer, og kan skape et enzym for å beskytte seg selv. Disse enzymene går gjennom en prosess av biokjemiske tiltak som gjør et lav-syrebeskyttelsesområdet rundt H. pylori.

Symptomer

Hvis du blir infisert med H. pylori, vil du begynne å ha en sensasjon mye som fordøyelsesbesvær, kvalme og oppkast, og hyppige raping. Andre symptomer kan være en følelse av å være oppblåst, vekttap og magesmerter. Alvorlige symptomer kan føre til sterke smerter i magen, problemer med å svelge, og avføring som har blod eller synes dryge. Du kan ha svart eller blodig oppkast, eller oppkast som kan ha det som ser ut som kaffegrut. Hvis du utvikler alvorlige symptomer, er det viktig å oppsøke lege umiddelbart, da dette kan være et tegn på en blødning sår.

Komplikasjoner

Hvis H. pylori utvikler seg til en alvorlig komplikasjon, kan sår og sår utvikles i magen og tynntarmen. Mange sår er et resultat av en H. pylori-infeksjon. H. pylori kan forårsake gastritt også. Gastritt er en betennelse i mageslimhinnen. Ifølge Mayo Clinic, er H. pylori også en risikofaktor for visse typer kreft, som magekreft og MALT (gastrisk mucosa-assosiert lymfoid vev).

Diagnose

H. pylori er vanligvis diagnostisert gjennom blodprøver, pusteprøve, avføring tester, og en endoskopi eksamen. En blodprøve er tatt fra fingeren gjennom stikk fingeren. Med en pusteprøve, vil du bli gitt en løsning som inneholder radioaktive karbon molekyler. Disse molekylene brytes ned i magen, og blir deretter utgitt som du puster ut. Du er god til å puste i en pose, der et instrument er plassert i posen å oppdage eventuelle radioaktivt karbon. Avføringsprøver blir brukt til å detektere eventuelle fremmede proteiner som er forbundet med Helicobacter pylori. En endoskopi er et lite rør som settes inn gjennom halsen og ned i magen for å se etter eventuelle problemer. En biopsi kan trekkes ut for å teste for H. pylori.