Digidexo.com

Hva Foods anses fibrøs?

Hva Foods anses fibrøs?


Mest sannsynlig at du har hørt at å spise fiber i stor grad kan forbedre din helse. Ifølge American Heart Association, kan spise fiber redusere kolesterolnivået i blodet og kan redusere risikoen for hjertesykdom. Hvis du ønsker å inkludere sunne, fiberrike matvarer i kostholdet ditt, vil du trenger å vite hva matvarer inneholder fiber når du handler på matbutikken.

Matvarer som inneholder Fiber

Fiber finnes i matvarer i hele næringspyramiden, men et godt sted å begynne er med korn fordi de gir mange alternativer. Hel-hvete brød, hvetetortillas og havregryn inneholder 2 gram fiber per servering, mens hel-hvete pasta og hveteflak inneholder over 3 gram per porsjon. Bran muffins inneholder 2,5 gram fiber per servering og en porsjon av bygg har 3 gram, noe som gjør alle disse matvarene en god kilde til fiber i henhold til hvete mat Rådet.

For frukt som inneholder fiber, foreslår Hvete Foods Rådet stuet svisker, appelsiner, epler, fersken og jordbær. Epler og pærer inneholder nesten et gram mer fiber per servering hvis de er spist med hud på, som hopper de totale gram fiber fra 1,7 gram skrellet for både frukt, til 2,3 for fersken og 3.1 for epler.

De høyeste fiber inneholder grønnsaker i henhold til hvete mat Rådet er brokkoli, rå gulrøtter og tomater. Imidlertid tyder American Heart Association også kål, rødbeter, rosenkål, neper og blomkål som solide kilder til fiber.

Mens enkelte brød, frukt og grønnsaker er alle gode kilder til fiber, belgfrukter er den høyeste kilde, med kidneybønner ha 8,2 gram fiber per servering, linser har 5 gram og gule erter inneholder 4,4 gram per porsjon.

Ulike typer fiber

Ifølge The American Heart Association, er fiber enten klassifisert som løselig eller uløselig. Løselig fiber er forbundet med å redusere risikoen for hjerte-og karsykdommer og senke kolesterolnivået i blodet når det spises konsekvent med en diett lav på kolesterol, mettet fett og trans fett. Havre har den høyeste mengden av løselig fiber per servering, men andre matvarer som inneholder løselig fiber inneholder havrekli, bønner, erter, ris kli, bygg og sitrusfrukter.

Uløselig fiber er forbundet med avtagende risiko for kardiovaskulær sykdom, spesielt i høy-risiko individer, i henhold til American Heart Association. Uløselig fiber kan også gjøre en person føler seg mer full, noe som kan føre til forbruker færre kalorier. Mat som inneholder uløselig fiber er hel-hvete brød, hvete korn, hvetekli, rug, ris, bygg, kål, rødbeter, gulrøtter, rosenkål, neper, blomkål og epler.

Hva du skal se etter?

Noen fiber kilder som frukt, grønnsaker og bønner kan lett finnes på matbutikken. Imidlertid kan hele korn, som er en god kilde for fiber, ikke være så lett å identifisere. Bare fordi brød er brun betyr ikke at det er hele korn; det kan være brun fordi den inneholder melasse. Les etiketter for å finne ut om en vare inneholder hele korn; det bør være det første ingrediens på etiketten, og er vanligvis skrevet ut som hel hvete, hel havre, brun ris, villris, hele korn korn, hele korn bygg, hel-hvete bulgur eller hel rug.

Den enkleste måten å få øye på hele korn på matbutikken ifølge American Heart Association er å bare se for American Heart Association hele korn hjerte hake på mat etiketter, noe som betyr at produktet inneholder 51 prosent eller mer fullkorn etter vekt, og at den er lav i mettet fett og kolesterol.