Digidexo.com

Fordeler med Geitemelk Yoghurt

Fordeler med Geitemelk Yoghurt


Med sin glatt, kremaktig konsistens, er det ikke overraskende geit melk yoghurt er konsumert oftere på verdensbasis enn melkekyr melkebaserte yoghurt, ifølge American Dairy Goat Association. På grunn av sin lave nivåer av laktose, er geitemelk yoghurt lettere å fordøye enn yoghurt laget av melkekyr melk. Nærings og proteinrikt produkt er et sunt meieri alternativet ofte brukt som en base for dips eller spises med frukt som en søt godbit.

Lett å fordøye

Geitemelk yoghurt inneholder ikke agglutinin, som hindrer fett i geitemelk fra klumper. Denne faktor, i tillegg til høye nivåer av essensielle fettsyrer, linolsyre og arachnodonic syrer, gjør geitemelk yoghurt lettere for enzymer i magesekken hos mennesket til å fordøye enn kumelkbaserte yoghurt.

Personer med overfølsomhet for melkekyr melkebaserte produkter kan også dra nytte av de lavere laktose nivåer i geitemelk yoghurt. Melkekyr melkebaserte produkter inneholder i gjennomsnitt 4,7 prosent laktose, mens meieri geit melkeprodukter, som yoghurt, inneholder 4,1 prosent laktose.

Acidophilus og Bifidus er ofte lagt til geit melk yoghurt blander å hjelpe til sunn fordøyelse. Den naturlig forekommende Lactobacillus acidophilus i geitemelk gjør meieriet behandle lettere å behandle etter fordøyelsessystemet har blitt avbrutt med antibiotika.

Høye nivåer av næringsstoffer

Vitaminer og essensielle næringsstoffer florerer i geitemelk yoghurt. Sammenlignet med melkekyr melkebasert yoghurt, geitemelk yoghurt inneholder 134 prosent mer kalsium, 47 prosent mer vitamin A og 25 prosent mer vitamin B-6. Geitemelk yoghurt er en god kilde til kalsium, kalium, aminosyren tryptofan og fosfor.

Kilde til protein

Yoghurt laget av geitemelk er en lav-kost kilde til protein egnet for kjøtt-spising og vegetarianer (ikke veganer) dietter. Yoghurt laget av en kopp geitemelk kan levere opp til 17,4 prosent av anbefalt daglig inntak av protein som anbefales ved United States Department of Agriculture. Dyret basert protein leverer våre kropper med mye nødvendig aminosyrer.

Siden bare spormengder av den allergifremkallende kaseinprotein alfa-S1 er funnet i geitemelk, er naturlig yoghurt fremstilt av melken lett fordøyes av småbarn som ellers er følsomme for kumelkbaserte meieriprodukter. Det kasein som finnes i geit-baserte meieriprodukter mer ligner innholdet i human melk.