Digidexo.com

Fordeler til hjernen fra kolin

Kolin, ofte referert til som et B-vitamin, er et essensielt næringsstoff kjent å utføre flere viktige funksjoner i kroppen, spesielt i forbindelse med hjernefunksjonen og utvikling.

Funksjon

Kolin er en viktig del av cellemembranen, og er nødvendig for riktig overføring av nerveimpulser. Helsepersonell tjenestemenn sier 10 gram choline forbedrer hukommelsen.

Mangel

Kolin mangel har vært knyttet til svekket hukommelse og hjernens funksjon, fatty buildup i leveren, magesår, høyt blodtrykk, manglende evne til å fordøye fett, nedsatt nyrefunksjon og hemmet vekst.

Kilder

Eggeplommer, lecitin, belgfrukter, soyabønner og hele korn inneholder betydelige mengder choline. Andre kilder inkluderer fisk, grønne blader, bønner, erter, ølgjær og hvetekim.

Expert Insight

Ifølge den nasjonale Food and Nutrition Board, er den anbefalte daglige choline dose for voksne 550mg for menn og 425 mg for kvinner.

Risiko / advarsler

Kolin er generelt trygt, men hvis du har en medisinsk tilstand eller ta noen medisiner er det best å bruke kosttilskudd kun under veiledning av en helse-omsorg leverandøren.