Digidexo.com

Texas Health & Safety Code for HIV Disclosure

Texas Health & Safety Code for HIV Disclosure


Humant immunsviktvirus (HIV) er identifisert som en rapporteringspliktig sykdom i § 81,041 (e) i Texas Health & Safety Code. § 81,046 av koden beskytter konfidensialiteten av rapport om en smittsom sykdom. (Referanse 1)

Bakgrunn

Texas vedtatt smittsom sykdom Prevention and Control Act i 1989 for å beskytte folkehelsen. Loven etablerer forebyggende helsetiltak og et omfattende system for rapportering og håndtering av informasjon knyttet til smittsomme sykdommer. (Referanse 1)

Obligatoriske Reportere

Loven krever visse individer til å rapportere HIV smitte til lokale helsestasjon. Disse personene omfatter helsepersonell, skolemyndigheter, administratorer av omsorgsboliger, foreldre og andre. (Referanse 1)

Disclosure til smittet person

Den enkelte som informerer noen av positive HIV-status må gi en mulighet for umiddelbar ansikt-til-ansikt rådgivning. Rådgivning forklarer testresultatet, og tilbyr ressurser og gir informasjon for å hindre overføring av sykdommen. (Referanse 2)

Partner Notification

Loven krever ikke at du å varsle partnere, men det betyr etablere programmer som vil gi anonym partner varsling for smittede personer som velger å avsløre sine partnere. (Referanse 1) Din helse avdeling vil hjelpe deg å varsle partnere eller varsle dem for deg. (Referanse 3)

Advarsel

Hvis noen pålagt å rapportere smittsomme sykdommer unnlater å rapportere HIV, er den personen skyldig i en straffbar handling. (Referanse 1)