Digidexo.com

Hvordan unngå uterinfibroid Surgery

Livmor fibroids er svært vanlig. Faktisk, mange kvinner har dem, men er aldri plaget med symptomer og kanskje ikke vet at de har muskelknuter til en ultralyd eller annen undersøkelse finner dem. Det er mange behandlinger for livmor fibroids, fra medisiner til kirurgiske prosedyrer. Heldigvis er kirurgi ofte ikke nødvendig.

Hvordan unngå uterinfibroid Surgery

Hvordan unngå uterinfibroid Surgery

se og vente. Denne tilnærmingen er best når fibroids føre til få eller ingen problemer. Hvis din er i den kategorien, kan den beste tilnærmingen være å gjøre noe i det hele tatt.

Ta p-piller, med legen din godkjenning, hvis hoved problem med livmor fibroids er blødninger. P-piller vil ikke krympe svulstene men vil avlaste kraftig blødning. Et annet alternativ med samme effekt er et gestagen-frigjørende intrauterint, eller spiral.

Ta gonadotropin-frigjørende hormon agonister eller Gn-RH-agonister, for å stoppe menstruasjonssykluser, slik at østrogen og progesteron for å falle og redusere blødning, smerter og press i forbindelse med fibroids, og bidra til å krympe svulster.

Ta Danazol, et mannlig hormon. Dette vil stoppe perioder og krympe fibroids.

Tenk fokusert ultralyd kirurgi. Selv om det er teknisk kirurgi, er det ansett som ikke-invasiv og har fordelen av å bevare livmor for de som fortsatt vurderer fødsel.

Hint

  • De fleste fibroids vil krympe på egenhånd etter overgangsalderen, så hvis din fibroids er ikke altfor belastende, kan vente være det beste alternativet.