Digidexo.com

Cranberry Pomegranate bivirkninger

Tranebær og granateple juice, te og kosttilskudd er allment markedsført for å øke helse og energi. Til tross for bruk av tranebær og granatepler for å forhindre urinveisinfeksjoner og styrke immunforsvaret, både frukt har potensial til å forårsake bivirkninger.

Betydning

Spise tyttebær eller granatepler eller drikke juice av og til er trygt, ifølge National Center for komplementær og alternativ medisin. Men forbruker for mye kan føre til problemer.

Typer av bivirkninger

I store mengder, tyttebær har potensial til å forårsake diaré og magesmerter. Når forbrukes i mengder på mer enn 1 liter per dag i en lengre periode, bidrar tranebærjuice til dannelse av nyrestein hos noen pasienter.

Allergier

Personer med allergi mot salisylsyre eller aspirin er i faresonen for å utvikle en alvorlig reaksjon på store mengder tranebærjuice eller kosttilskudd. Når den brukes til å behandle huden, granateple noen ganger fører til allergiske reaksjoner, for eksempel hud kløe eller hevelse, rennende nese og pustevansker.

Legemiddelinteraksjoner

Når det kombineres med blodfortynnende som warfarin, tyttebær øke risikoen for å utvikle ukontrollerbar blødning, mens kombinasjonen av granatepler med legemidler som behandler hypertensjon noen ganger fører til farlige dråper i blodtrykket. I tillegg, ved bruk av en tranebær og granateple produkt har potensial til å øke bivirkningene av mange stoffer, inkludert kreft stoffet tamoxifen, epilepsi medisinering fenytoin, det antidepressive fluoxetin, det narkotiske smertestillende tramadol og kolesterol medisinering rosuvastatin.

Betraktninger

Selv typisk granatepler og tyttebær er trygge for gravide eller ammende kvinner individuelt, konsultere legen din før du bruker et produkt som inneholder en kombinasjon av begge deler, spesielt hvis det er et kosttilskudd i stedet for en type mat eller drikke.