Digidexo.com

Risiko for CoQ10

Risiko for CoQ10


Koenzym Q10 (CoQ10) forekommer naturlig i kroppen og hjelper cellene fungere på et grunnleggende nivå. CoQ10 kosttilskudd kan bidra til å øke CoQ10 nivåer som reduseres med alderen. Kosttilskudd og urter er ikke regulert av Food and Drug Administration, som betyr at det er ingen garanti for at et produkt er trygt eller ren. Sjekk alltid med legen din før du starter noen nye kosttilskudd. Slutt å ta CoQ10 hvis du opplever ubehagelige bivirkninger og gjøre en avtale for å se din lege for å vurdere tilstanden din.

Allergisk reaksjon

Allergiske reaksjoner på naturlige kosttilskudd er sjeldne, men de kan forekomme. CoQ10 allergiske reaksjoner vanligvis manifest som kløe eller utslett. Pasienter som opplever slike symptomer bør slutte å ta CoQ10 umiddelbart og kontakte en medisinsk faglig.

Søvnforstyrrelser

Pasienter som tar CoQ10 kosttilskudd har rapportert søvnforstyrrelser. Urter og kosttilskudd fungerer forskjellig i ulike mennesker avhengig av deres kroppens kjemi. CoQ10 kan føre til søvnløshet hos noen pasienter og trøtthet i andre.

Gastrointestinale bivirkninger

Gastrointestinale bivirkninger er noen av de vanligste risikoene av Q10 kosttilskudd. Pasienter har rapportert kvalme, oppkast, diaré, halsbrann og tap av appetitt etter å ha tatt CoQ10. En studie fra 2006 publisert i Regulatory Toxicology and Pharmacology uttalt at gastrointestinale effekter av Q10 ikke kunne være mulig relatert til den aktive ingrediensen fordi deltagerne som tok svært høye doser av koenzym ikke opplever mer bivirkninger enn deltakerne tar en svært lav dose.

Lavt blodsukker

CoQ10 kan senke blodsukkernivået hos noen pasienter. Folk tar andre legemidler eller kosttilskudd som påvirker blodsukkeret bør overvåkes av en lege og muligens ha sine medisiner justert for å unngå farlig lavt blodsukker. Pasienter med diabetes eller hypoglykemi bør være spesielt forsiktig med blodsukkeret når du tar CoQ10.

Lavt antall blodplater

CoQ10 kan senke blodplater hos noen pasienter. Ifølge Mayo Clinic, er det uklart om CoQ10 kosttilskudd kan føre til dette på egenhånd, eller om andre faktorer, som for eksempel infeksjon og andre medisiner, var ansvarlige for lavt platetall. Pasienter med blødningsforstyrrelser og de på legemidler som øker blødning bør sjekke med en lege før du tar CoQ10, så lave blodplater kan øke risikoen for blødning.

Lavt blodtrykk

CoQ10 kan senke blodtrykket. Pasienter med lavt blodtrykk og de på blodtrykket medisiner bør ikke ta CoQ10 kosttilskudd med mindre en lege overvåker dem mens de er på kosttilskudd. Pasienter som allerede er i faresonen for lavt blodtrykk på grunn av andre medisinske tilstander kan trenge blodtrykket overvåkes nøye mens du tar CoQ10.

Organskade

Pasienter som tar CoQ10 kosttilskudd er ofte rådet til å unngå intens trening. Ifølge Mayo Clinic, ble organskade funnet hos pasienter med hjertesykdom på CoQ10 kosttilskudd på grunn av en mangel på tilstrekkelig oksygen og blodtilførsel til organer. Det er ikke klart hva den spesifikke rollen av Q10 var i denne studien, men unngå intense treningsøkter er best.