Digidexo.com

Oppførselen til barn med ADHD

ADHD står for "Attention Deficit Hyperactivity Disorder", og påvirker 8 til 10 prosent av barn i USA. ADHD er definert av tre hovedkategorier av symptomer: uoppmerksomhet, hyperaktivitet og impulsivitet. Barn som har ADHD vise et bredt spekter av upassende oppførsel.

Opptreden Stammer fra uoppmerksomhet

Barn med ADHD har ofte problemer med å fokusere eller konsentrere meg. De kan gi dårligere resultater på skolen eller bli ute av stand til å fullføre sine lekser. Barn med ADHD kan også bli veldig lett lei av en gitt aktivitet. Evnen til å ta hensyn ("Attention Deficit") ofte fører til barn med ADHD å mismanage sin tid, blir forvirret av instruksjoner, eller ofte forlagt eller mister klær, leker og lekser.

Opptreden Stammer fra Hyperaktivitet

Barn med ADHD har ofte en overdreven mengde energi. Dette manifesterer seg i konstant bevegelse eller fikle. Barn med ADHD kan kaste et temperament tantrum eller bli svært frustrert i situasjoner der de er pålagt å holde seg i ro, eller være stille, for eksempel i klasserommet. De er også ofte ikke er i stand til å kontrollere uopphørlig chatte eller snakke.

Opptreden Stammer fra Impulsivitet

ADHD obliterates ofte et barns evne til å kontrollere sine impulser. Barn med ADHD har ofte problemer med å følge flyten i en samtale og stadig avbryter andre høyttalere, eller de gjør impulsive uttalelser som ofte kan være taktløs eller sårende. ADHD fører barna til å ikke tenke gjennom sin tale eller handlinger eller konsekvensene av disse handlingene.

Diagnose

Det er ingen enkelt test, som en blodprøve, som kan avgjøre om et barn har ADHD. ADHD er diagnostisert ved å se på barnets atferd som helhet. En diagnose av ADHD er gjort dersom han oppviser adferd fra en eller flere av de tre kategorier ADHD. Atferden må være vedvarende og vare i mer enn seks måneder til å resultere i en diagnose.

Behandling

Det finnes ingen kur for ADHD, men med en god behandling programmet, kan ADHD-rammet barn være sunne, glade og vellykkede individer. Behandling kan innebære nervesystemet sentralstimulerende midler som Adderall eller anti-depressiva. Atferdsterapi er også en viktig del av behandlingen, fordi det vil lære et barn ferdigheter til å takle hans tilstand og å arbeide gjennom symptomene.