Digidexo.com

Retinol Vs. Retinoider for Acne

Retinol Vs.  Retinoider for Acne


Retinoid reseptbelagte medisiner kan gi en løsning på hudormer, røde nupper og betennelse assosiert med akne flare-ups. Disse produktene er avledet fra vitamin A eller retinol.

Identifikasjon

Ordet "retinoid" kan referere til vitamin A (retinol) eller til et stoff med en lignende kjemisk struktur, slik som et derivat av vitamin A, ifølge Mayo Clinic.

Typer

Retinoider kan være muntlige tabletter eller aktuell kremer, geler og serumer. De anses for å være en type produkt snarere enn en enkelt bestanddel.

Funksjon

Retinoider bekjempe akne ved å øke frekvensen av cellefornyelsen og hjelper hindre at porene i ansiktet fra å bli koblet med døde hudceller, smuss og olje, ifølge Mayo Clinic.

Muntlige Retinoids

Oral isotretinoin er et retinoid som reduserer sebum sekresjon (overflødig olje i ansiktet). Det bekjemper også infeksjoner og reduserer betennelse som er ofte forbundet med akne, ifølge Acne Science.

Expert Insight

Ifølge Acne Science, kan en 50 prosent reduksjon i pustler observeres etter 2-4 ukers behandling med oral isotretinoin. Brukere kan også begynne å se resultater med andre retinoider, som f.eks tretinoin, etter to uker, i henhold til Ortho Dermatologics.