Digidexo.com

Hva er i grønne posene som absorberer etylen gass?

Hva er i grønne posene som absorberer etylen gass?


"Grønne poser" er en relativt ny oppfinnelse ment å bidra til å bevare råvarer. De gjør dette ved å absorbere etylengass, som er gitt ut av frukt og grønnsaker, og hastigheter opp forringende prosess.

Hva er i grønne poser?

Zeolitt er etylen-absorberende middel i grønne poser.

Hva er zeolitt?

Zeolitter er en kategori av mineraler som er kjent for sine absorberende egenskaper. De er aluminiumsilikater, noe som betyr at de er bygd opp av aluminium, silisium og oksygen.

Hvorfor er zeolitter bra for å absorbere ting?

Zeolitter er mikroporøs og danner regelmessig størrelse hull i deres molekylstruktur. Disse porene i zeolitten grønne poser bare la molekyler av visse størrelser i.

Hvordan gjør porene felle etylengass?

På grunn av konstruksjonen av zeolitter, porene dannet i sin krystallinske struktur har en negativ ladning. Dette tillater dem å tiltrekke seg og fange andre ioner, så som etylengass.

Er zeolitter naturlig?

Mange zeolitter er utvunnet fra naturlige forekomster, men noen er syntetisk laget. Zeolitter er produsert av selskaper som Zeolyst og minelagt av selskaper som St. Cloud Mining i New Mexico. Zeolitter er mye brukt i kjemisk, produksjon og farmasøytisk industri.

Hvor finnes de?

Zeolitter er funnet på steder der vulkansk aske og alkalisk vann har blandet i det siste. På grunn av jordas vulkanske historie, er zeolitter minelagt i Nord-Amerika, Europa, Asia og Australia.