Digidexo.com

Hvordan oppdage blærekreft ved en CT Scan

Blæren er et hult organ i den nedre del av magen som lagrer urin før det er gått fra kroppen. Blære sykdom kan oppstå når ondartede kreftceller er dannet i vevet i orgelet. Tre typer blærekreft kan resultere basert på hvilke typer celler som blir ondartet. Disse typene inkluderer overgangscellekreft av det innerste vev lag, plateepitelkarsinom av plateepitel celler og adenokarsinom i kjertel eller sekresjonscellene av blæren. Hvis du opplever symptomer, inkludert blod i urinen, hyppig vannlating eller følelsen av å måtte urinere, men ikke klarer å gjøre det, smerter ved vannlating eller smerter i korsryggen, legen din vil mest sannsynlig anbefale at du får en CT scan for å undersøke blæren for kreft.

Hvordan oppdage blærekreft ved en CT Scan

Fast natten før du har denne prosedyren utføres som du ikke vil ha noe i magen når du får den CT scan.

lå helt stille mens datamaskinen knyttet til X-ray maskin tar detaljerte bilder av blæren fra forskjellige vinkler. Alle operasjoner vil bli utført av en fagperson som vil sitte i en glassed-in-området i et hjørne av rommet.

CT tekniker vil da komme ut og gi deg et kontrastmiddel, enten intravenøst ​​eller har du drikker det. Tiden vil få lov til å la kontrastmiddelet nå blæren, og teknikeren vil utføre de nødvendige skritt med deg igjen å ta mer detaljerte bilder.

Ta kontakt med legen din. Du og legen din søker etter masser av fargede celler som kontrastmiddelet du tok for skanningen vil samles i masser av celler. Dersom en masse er funnet, er det mulig det er kreft, men en biopsi må gjøres av vevet for å være sikker.