Digidexo.com

Typer av Non-Hodgkins lymfom

Non-Hodgkins lymfom er kreft som er i det lymfatiske system i kroppen. Lymfesystemet refererer til lymfeknutene, væske som inneholder celler som kalles lymfocytter og fartøy som frakter væske gjennom kroppen. De typer non-Hodgkins lymfom er klassifisert etter celletypen, og mønsteret av vekst.

Diffuse store B-celle

Diffuse store B-celle lymfom (DLBCL) starter i de interne lymfeknuter, som for eksempel bryst og mage. Det kan også være i armhulen eller på halsen og vokser inn i en masse raskt. Denne type lymfom kan også bli funnet i hjernen, ryggraden, tarm eller bein.

Follikulær

Denne type ikke-Hodgkins lymfom kalles follikulær på grunn av den sirkulære vekstmønster av cellene i lymfeknutene. Follikulært lymfom kan finnes overalt i kroppen så vel som i benmargen. De vanligvis vokser sakte og er vanskelige å bli kvitt helt.

Hårete Cell

Hårcelleleukemi (HCL) er en sjelden type non-Hodgkins lymfom. De lymfom celler får sitt navn fra "hårete" utseende på grunn av anslagene som stikker ut fra cellen. Den sirkulerer i blodet og kan påvirke benmargen og milt.

Burkitt

Burkitt er en type Lymphona som vokser svært raskt og kan bli funnet i magen. Svulsten som danner er stor og kan spre seg til hjernen eller i spinalvæske. Burkitt lymfom kan også begynne i andre organer, eggstokkene eller testiklene.

Lymfoplasmacytær

Dette uvanlig type lymfom danner små celler i lymfeknuter, benmarg og milt. Lymfoplasmacytær lymfom produserer immunoglobulin M (IgM), som er et antistoff i blodet. Denne type lymfom antistoff sirkulerer i blodet i store mengder. Det fører blod til å tykne og blodstrømmen å avta, noe som fører til dårlig sirkulasjon.

Perifer T-celle

De forskjellige typer av denne lymfom er kutane T-celle-lymfomer som kan begynne i huden. Angioimmunoblastic T-celle og vises i lymfeknutene og kan også vises i milten eller leveren. Det er en raskt voksende type lymfom. Extranodal natural killer / T-celle lymfom oppstår vanligvis i nese og øvre hals. Det kan forekomme i fordøyelseskanalen eller hud. Subkutan pannikulitt lignende T-cellelymfom begynner dypt i huden og danner knuter.