Digidexo.com

Hvordan bruke GI Index Liste over Foods

Glykemisk indeks er et mål på glukose slippes ut i blodbanen. Glukose er en sukkertype tilstede i karbohydrater og blir frigjort som spaltes karbohydrater. Indeksen ble utviklet ved University of Toronto av Dr. David Jenkins i tidlig 1980-tallet. Glykemisk indeks er mest brukt av personer med diabetes, selv om visse dietter, som South Beach Diet, er bygget rundt glykemisk indeks.

Hvordan bruke GI Index Liste over Foods

•  Åpne en glykemisk indeks tabell, eller database. En sterk tabellen vil inneholde mange ulike typer matvarer, og minst glykemisk indeks rating (eller "GI", som indikerer hastigheten som glukose kommer inn i blodbanen), og servering størrelse på hvor GI er basert på.

Se spesielt på GI for hver type mat. GI vil variere fra 1 til 100. Lavere tall indikerer en langsommere frigjøring av glukose i blodet; høyere tall indikerer raskere utgivelser.

Velg mat basert på glukose behov og GI rate for mat. Matvarer med høy GI (70 eller høyere), så som hvitt brød, er gode for hurtig inntak av glukose, som kan være hensiktsmessig etter en periode med intens anstrengelse eller for en person som lider av hypoglykemi. Matvarer med en lavere GI (55 eller under), som frukt og grønnsaker, anbefales for lengre levetid (hvis mindre intens) energi.

Hint

  • Noen matvarer kommer med en GI rating på pakken. For en liste over disse matvarene, kan du gå http://www.gisymbol.com/foodsList.htm.
  • Endringer i kostholdet ditt bør diskuteres med en lege eller helsepersonell.