Digidexo.com

Sunn mat å redusere stress

Et sunt kosthold er bra for kropp og sjel, og kan bidra til å redusere stress. Ved å velge riktig mat, kan du være på vei til et mindre stressende liv.

Betydning

Hvis det siste du føler deg stresset ut og kroppen din føler seg svak, så kanskje du bør vurdere å endre kostholdet. Det er visse typer mat som du kan spise for å hjelpe deg å redusere stress. Ditt kosthold bør bestå av mat som inneholder proteiner, karbohydrater og kalium.

Proteiner

Det amerikanske Department of Agriculture anbefaler at du spiser 2-3 gram protein minst to til tre ganger om dagen. Proteiner består av kjøtt, bønner, nøtter, frø og meieriprodukter. Også velge lav-fett kjøtt som biff, skinke, lam og kylling. Soya, nyre og Pinto bønner er alle noen gode valg, og for en god protein snack, vurdere mandler eller cashewnøtter med et glass melk.

Karbohydrater

Prøv å spise minst tre gram av komplekse karbohydrater daglig. Noen gode valg for denne maten gruppen omfatter brun ris, hel-hvete pasta, hel-hvete brød og havregryn. Cornflakes er et godt alternativ til frokost.

Kalium

Matvarer som inneholder kalium inkluderer frukt og grønnsaker og USDA foreslå to til fire porsjoner per dag av frukt, og tre til fem porsjoner grønnsaker. Gode ​​vegetabilske valg for å redusere stress og opprettholde god helse er brokkoli, spinat, gulrøtter og søtpoteter. For frukt, prøv epler, bananer, jordbær og appelsiner. Du kan også nyte et glass 100 prosent frukt eller grønnsak juice innimellom.

Fordeler

Ved å spise en skikkelig balanserte måltider, vil du føle deg skarpere og sterkere. Med en fokusert og balansert sinn og kropp, vil musklene dine begynner å slappe av og dette hjelper smelte bort stress.