Digidexo.com

Anoreksi & Hair Vekst

Ifølge Mayo Clinic, er anorexia nervosa preget av en besettelse med mat og kroppsvekt. De som lider av spiseforstyrrelse strever for å opprettholde en vekt som er under det normale for deres body mass index. Helen S. Craig, en Alaskan lisensiert klinisk sosionom med mer enn 30 års erfaring i sitt felt, beskriver anorexia nervosa som selv-sult.

Personer med anoreksi har en tendens til å ikke bare sterkt begrense kalorier, men å også spise i ernæringsmessig usunne måter. Likene av de som lider av anoreksi blir ofte nektet de essensielle næringsstoffene som trengs for å fungere normalt. Ifølge National Eating Disorders Association, likene av de som lider av anoreksi vil ofte gå inn i "survival mode", bremse metabolske prosesser for å spare energi. Denne endringen i kroppens grunnleggende funksjoner kan resultere i alvorlige - og i noen tilfeller livstruende - medisinske konsekvenser. Blant de ulike kroppsfunksjoner som kan bli berørt av anorexia nervosa er hårvekst.

Dårlig ernæring

Ifølge Mayo Clinic, kan dårlig ernæring føre til hårtap. Forbruker utilstrekkelige mengder av mat som inneholder protein og jern kan være årsaken. Håravfall er vanlig i de som lider av spiseforstyrrelser slik som anoreksi.

Metabolisme

Menneskekroppen er en maskin som opererer på energi hentet fra mat. Når en persons kaloriinntaket blir begrenset, bremser kroppen alle sine prosesser for å spare energi, i henhold til National Eating Disorders Association. Knappe kalorier er brukt for viktige kroppsfunksjoner først. Hårvekst er ofte hemmet eller stanset som resultat.

Dehydrering

Vann er en viktig del av et sunt kosthold. En sunn person får ofte mye av vannet i kostholdet fra væskeinnholdet i matvarer, som frukt og grønnsaker. Det er ikke uvanlig for en person som lider av anoreksi å oppleve dehydrering. The National Eating Disorders Association lister tørt hår og hud, sammen med håravfall, som en vanlig helse konsekvens av anorexia nervosa.

Tilpasning til den kalde

De som lider av anoreksi ofte ikke har de nødvendige kalorier som trengs for å opprettholde en konstant, normal kroppstemperatur. Ifølge Mayo Clinic, kan en person som lider av anorexia nervosa begynner å vokse myke, dunete hår på kroppen. Dette håret, kalt lanugo, er kroppens forsøk på å kompensere og holde varmen.

Kun ett av symptomene

Tynt hår, sprøtt hår og håravfall er vanlige fysiske symptomer forbundet med anoreksi, ifølge Mayo Clinic. Anoreksi, men påvirker ikke bare håret. Relaterte fysiske konsekvenser av anoreksi inkluderer sprø negler og tørr hud.