Digidexo.com

Seksuelle bivirkninger av Seroquel

Seroquel (quetiapin fumarate) er en anti-psykotisk medisin som brukes til behandling av schizofreni og bipolar lidelse. Selv om medisinen ikke kurere sykdommer, hjelper det å kontrollere sine symptomer. Legemidlet er tilgjengelig i tablettform og reduserer effekten av visse kjemikalier i hjernen. Som med mange medisiner, bivirkninger alltid eksistere. En skjult bivirkning av Seroquel er seksuell dysfunksjon (det er teknisk sett ikke en bivirkning, men noen opplever det). Seksuell dysfunksjon påvirker mennesker på ulike måter.

Seksuell dysfunksjon

Tretti til femti prosent av deltakerne i studien studier opplevd seksuell dysfunksjon. Seksuell dysfunksjon omfatter en rekke problemer, særlig mangel på orgasme og impotens. Den seksuell dysfunksjon er forårsaket av en kombinasjon av en kolinerge effekter, adrenerge reseptor blokade og hormonelle effekter.

Orgasmer

Som mange andre anti-psykotiske medisiner, kan Seroquel forsinke og redusere kvaliteten på orgasmer. Rundt 30 til 40 prosent av de som ble testet opplevd en forsinkelse i orgasme. Det er viktig å huske på at orgasmer kan også påvirkes av angst, stress og andre følelsesmessige problemer.

Erektil dysfunksjon

Få menn testet mens du tar stoffet har opplevd erektil dysfunksjon ved bruk av Seroquel. Bare 10 prosent av mennene opplevde impotens.

Sex Drives

Seroquel effekter alle forskjellig, og til tider brukere har opplevd en økning eller reduksjon i deres sexlyst (Iibido). Støtt på tjue prosent prosent av de studerte tilfellene en økning i libido.

Måter å unngå seksuell frustrasjon

Vent å se om det virkelig er et problem. Det er engangs tilfeller der følelsesmessige problemer kan komme i veien for ereksjon, så sørg for at det du opplever er et aktuelt problem.

Prøv å planlegge sex på dager du vet er mer fordelaktig enn andre, eller planlegge din medisin inntak rundt sexlivet.

Bytte til et annet medikament. Andre antipsykotiske meds utgjør ikke så høy risiko for seksuell dysfunksjon.

Uansett hvilke avgjørelser du gjør, må du kontakte legen din dersom du opplever noen problemer. Selv om seksuell dysfunksjon er ikke et børsnotert bivirkning av Seroquel, bør det dokumenteres og / eller behandlet.