Digidexo.com

Forskjellen mellom en Oxygen-Spare Device og en Oxygen-Spare Regulator

Forskjellen mellom en Oxygen-Spare Device og en Oxygen-Spare Regulator


Oksygenbehandling gir en pasient med ekstra oksygen slik at kroppen hans vil være i stand til å få beløpet den trenger for å fungere skikkelig. En oksygen bevare enheten og en oksygen spare regulator gi denne funksjonen med noen forskjeller mellom de to.

Oksygen Spare Funksjoner

Oksygenet bevare anordningen brukes med en sylinder fylt med oksygen. Hver gang pasienten puster inn, frigjør anordningen en strøm av oksygen til pasienten. Denne metode tillater at oksygen for å bli holdt i sin tur, vil det vare lengre tidsrom, fordi det bare blir frigitt når pasienten inhalerer. Dette gjør at pasienten til å føle seg mindre avhengig av oksygen og det er mindre tidkrevende fordi hvor ofte må han fylle sin oksygenflaske vil sterkt redusere.

Oksygen Spare Regulator Funksjoner

Regulatoren styrer strømmen av oksygen ved å slippe ut dosen av oksygen som er spesielt foreskrevet for pasienten ved sin lege. Regulatorer er vanligvis lette systemer, og de er perfekte for pasienter som er svært aktive fordi de er enkle å ta på farten. Det er også en svært effektiv i å gi oksygen skyldes i stor grad til det faktum at dosen er forhåndsinnstilt, og dermed gi pasienten en følelse av tillit til at hans oksygenbehov vil bli oppfylt. Regulatorer kan øke fordelene med oksygen bruk og også eliminere sløsing med oksygen, noe som vil bidra til å redusere pasientkostnader over tid.

Sammenligning

Mange oksygen bevare enheter kan kreve en spesiell oksygen regulator når systemet er i bruk. Anordningene er forskjellige i funksjon, men er ofte innbyrdes basert på oksygen pasientens behov. Pasienter med mer kritiske pusteproblemer kan oppleve en bedre livskvalitet med en regulator enhet, som det tilfredsstiller deres oksygenbehov som er identifisert av sin lege med lite fysisk anstrengelse av sine egne.

Betraktninger

Alle pasienter er ikke i stand til å bruke en oksygen bevare enheten. Pasientens lunger må være sterk nok til å levere riktig mengde press når han inhalerer eller oksygen vil ikke bli frigitt. I kontrast, vil oksygenet bevare regulator har en foreskrevet dose og vil ikke kreve pasienten til å være aktivt involvert i oksygentilførsel. Det endelige valget på den aktuelle oksygenbehandling vil bli gjort etter en oksymetri tester utført av en lisensiert åndedrettsterapeut. Den oksimetri testen vil overvåke oksygenering av pasientens blod.