Digidexo.com

Hvordan forklare fordøyelsesprosessen

Hvordan forklare fordøyelsesprosessen


Som de fleste prosesser, når jeg prøver å forklare fordøyelsessystemet er det best å starte på begynnelsen og jobbe deg gjennom. Som du gå trinnvis gjennom fordøyelsesprosessen, er det lettere å vise sammenhengen mellom de ulike organer som er involvert i stedet for tilfeldig å velge en for å studere dem. Hvor mange detaljer du putter inn å forklare fordøyelsessystemet vil ha mye å gjøre med publikum. Yngre barn trenger bare å være klar over det grunnleggende, mens en eldre publikum kan forstå mer kompliserte detaljer.

Bruksanvisning

Bruksanvisning

•  Start med å forklare fordøyelsesprosesser som finner sted i munnen. De tenner, tunge og spyttkjertlene er de viktigste kroppsdeler involvert i fordøyelsen her. Diskuter tennene rolle i å knuse mat, tungen jobb i å flytte maten rundt og hvordan spytt utskilles fra spyttkjertlene pauser opp kjemikalier i maten. Strupelokket og svelg brukes når du svelger, og kan også bli diskutert.

Diskuter rolle i spiserøret. Sørg for at publikum er klar over at maten ikke bare slippe fra baksiden av munnen ned i spiserøret, men er i stedet presset ned av spiserøret 'muskler.

Snakk om magen. Forklar de tre hovedfunksjonene i magen (lagring av mat, bryte mat ned og utvise maten til tynntarmen) og sitt utseende. Gastrisk juice funnet i magen som blir brukt for å bryte opp mat i en væske bør også bli diskutert her siden de hjelpe magen å gjøre jobben sin så vel som dreper bakterier.

Gå videre til en beskrivelse av tynntarmen og andre organer som fungerer sammen med det. Tynntarmen er den del av fordøyelsessystemet, hvor maten blir brutt opp enda mer og forskjellige næringsstoffer og vitaminer absorbert i kroppen. Snakk om bukspyttkjertelen, leveren og galleblæren, og hvordan de forskjellige juice og enzymer de skiller ut bryte ned og absorbere fett og proteiner. Leveren kan få spesiell oppmerksomhet ettersom det fungerer som et filter, distribusjonssenter og lagringsområde for næringsstoffer, vitaminer og sukker.

Forklar rollen av tykktarmen i fordøyelsen og de ​​andre tilkoblede organer. Etter alle de næringsstoffene har blitt absorbert av tynntarmen, passerer til tykktarmen før de ble utvist fra kroppen. Snakk om den mystiske vedlegg som ikke synes å gjøre mye av noe, men kan føre til alvorlige problemer hvis det blir betent. Nevne kolon rolle i å fjerne vann fra avfallet for å skape en mer solid stoff som til slutt passerer gjennom anus, forlater kroppen.

Tips og advarsler

  • Bruke en modell eller et diagram for å illustrere de forskjellige organer og baner som mat tar gjennom legemet.