Digidexo.com

Hvilke bivirkninger kan oppstå når Brått Stoppe Imipramin?

Imipramin (Tofranil) er et medikament som vanligvis brukes til å behandle depresjon. Det er noen ganger brukt i små doser for å behandle sengevæting hos barn. Hvis imipramin stoppes brått, kan en rekke bivirkninger resultere.

Fysiske bivirkninger

Fysiske bivirkninger som kan oppstå når brått stoppe imipramin er hodepine, svimmelhet, kvalme, oppkast, søvnløshet, og en generell følelse av utilpasshet. Selv om disse symptomene er vanligvis ikke farlig, kan de være meget ubehagelige.

Mentale bivirkninger

Psykiske bivirkninger som kan oppstå inkluderer irritabilitet, depresjon, og en økning i andre psykiatriske symptomer. I noen tilfeller er disse mentale bivirkninger kan være farlig; pasienter kan bli suicidal dersom depresjon er alvorlig.

Bivirkninger hos barn

Barn som blir behandlet for enurese, og er brått tatt av imipramin kan begynne å tisse i sengen igjen.

Hindre Tilbaketrekking

For å hindre abstinenssymptomer, er imipramin dosene reduseres gradvis. Pasienter bør ikke slutte å ta imipramin brått og bør rådføre seg med lege før seponering av medikamentet.

Behandling Tilbaketrekking

De fleste abstinenssymptomer ikke krever behandling. De vil rett og slett gå unna i tide. Hvis symptomene er alvorlige, kan en lege øke dosen igjen og redusere den saktere. Symptomer som økt depresjon og søvnløshet kan behandles med andre medikamenter om nødvendig.