Digidexo.com

Effekter av amlodipinbesylat

Amlodipinbesylat, ellers kjent som Norvasc, er i en klasse for medisiner som kalles kalsiumkanalblokkere. De arbeider for å slappe av og utvide blodårene, noe som fører til både bedre blodstrøm og oksygen til hjertet. Dette i sin tur senker blodtrykket og hjertefrekvensen, hjelper hjertet til å pumpe mer effektivt.

Bruksområder

Amlodipin er ikke bare brukes som en medisin for å bidra til å senke blodtrykket, men det hjelper også i tilfeller av angina eller brystsmerter. Ved å slappe av og utvide blodårene, noe som øker blodstrømmen, hjelper det å lindre angina.

Effekter på eldre

De eldre er mer utsatt for bivirkninger fra denne medisinen, spesielt ørhet og følelsen svak, kanskje til og med til det punktet av besvimelse. Grunnen til dette er på grunn av måten som det senker blodtrykket og hjertefrekvensen. Eldre pasientene kan oppleve ortostatisk hypotensjon, som er det som forekommer når blodtrykket blir for lavt, særlig når pasienten står opp. Det er viktig å overvåke eldre for fall mens du tar denne medisinen.

Flere Vanlige bivirkninger

Som med en hvilken som helst medisinering, er det alltid en mulighet for at man skal få bivirkninger. Hvis du tar amlodipin, uansett hvor gammel du er, kan du oppleve de samme effektene fra det som gjør de eldre. Det samme ørhet eller svak følelse de kan oppleve kan skje med hvem som helst. Det kan også føre til hevelse i ekstremiteter, noe som indikerer væske buildup. Det er mulig at en bankende hjertet kunne forekomme, på grunn av den overskytende væske. Med lavere blodtrykk og hjertefrekvens, kan du føle deg litt trett eller svak, følelsen som du bare ønsker å sove. Smerter i magen og hodepine er også mulig. Ømhet eller blødninger i tannkjøttet er en annen effekt, men en som god tannhygiene bør dempe.
Du bør rapportere noe alvorlig med legen din; Han kan være lurt å justere dosen basert på hva du opplever.

Fortsett med Care

Hvis blodtrykket senker betydelig, kan dette være farlig, så det er viktig for deg å holde styr på blodtrykk og hjertefrekvens. Du kan kjøpe en enkel blodtrykksmåler på apotek; mange har dem tilgjengelig for bruk gratis. Hold oversikt over målingene på en daglig basis. Unormal hjerterytme kan også forekomme.

Forholdsregler

Når du tar amlodipin, er det vanligvis bedre å unngå røyking og alkohol. Røyking kan faktisk forstyrre medisiner effektivitet, og alkohol kan bidra til det som kan allerede være lavt blodtrykk problem. Grapefrukt og grapefruktjuice kan også føre til en dukkert i blodtrykk, og bør bare brukes med forsiktighet.