Digidexo.com

Hjem rette for Sumac Poison Ivy

Kontrahering gift eføy eller forgifte Sumac kan oppstå veldig lett hvis du har vært i skogen. Nøkkelen er å vite hva du skal se etter for å unngå disse plantene. Hvis man kommer i kontakt med giftsumak eller Sumac, er det viktig å behandle hudutslett som oppstår.

Omtrent

Et godt ordtak for å identifisere giften eføy planter er "Leaves of tre, la det være." Det er fordi Poison Ivy er preget av tre brosjyrer på hvert blad. Gift Sumac har rader med sammenkoblede blader med en ekstra blad ligger i enden. Bladene har ofte flekker på dem som ligner svart maling. Disse flekker er faktisk en olje som kalles Urushiol, som er den del som faktisk fører til at utslett å forekomme.

Symptomer

Når en person kommer i kontakt med urushoil, vil et kløende rødt utslett vises, vanligvis innen 8 til 72 timer. Dette utslett vil da gå på å utvikle blemmer på huden. Urushoil er en olje som kan holde oss til noe, så det er svært smittsom før den er grundig vasket av huden. Den utslett som vises varer vanligvis to uker, og kan ikke bli spredt dersom all oljen er vasket av.

Hjem Rettsmidler

Mens behandling fra en lege er ofte det beste, her er noen hjemme rettsmidler som du kan prøve å hjelpe behandle Poison Ivy, gift Sumac eller selv å lindre huden utslett. Prøv å gni en isbit over utslett flere ganger om dagen og la det lufttørke. Dette bør bidra til å berolige kløe. Sug i en havremel bad for å lindre smerten fra hudutslett. Pass på at vannet ikke er for varmt eller det kan irritere utslett enda mer.

Bland tre spiseskjeer natron med en teskje vann til en tykk pasta. Bruk denne lim på huden utslett og la det tørke. Strø litt eddik på hudutslett å umiddelbart gi lindring fra kløe. Gni innsiden av en banan skallet på giften eføy eller forgifte Sumac utslett. Dette bringer en avkjølende høytrykk som kan fungere når ingen andre behandlinger har. Hell oppvaskmiddel på huden utslett. Dette bør bidra til å fjerne olje og gi lindring. Når du er ferdig, er det bare å vaske det av. Hvis du finner ut at symptomene ikke forbedre eller forverre, sørg for å gå til legen umiddelbart for å få behandling.