Digidexo.com

De beste dietter for Thyroid Problemer

De beste dietter for Thyroid Problemer


Skjoldbrusk problemer, både hyperaktive og nedsatt, påvirke helsen til mange mennesker. En 2006 artikkel om The Diet Channel sier at over 10 prosent av mennene og 20 prosent av kvinnene lider av noen form for thyroid problem. Siden skjoldbruskkjertelen styrer kroppens hormonnivåer og metabolisme, kan folk med underactive thyroids har en vanskelig tid metabolizing maten, mens folk med overaktiv thyroids må forholde seg til mat metabolizing for fort. Retten måltid plan kan hjelpe mennesker med skjoldbrusk problemer opprettholde et balansert kosthold.

Low-Jod dietter

Hypertyreose kan ikke reverseres av matvarer eller næringsstoffer; kan imidlertid spise en diett som er lav på jod ha en positiv innvirkning på helsen din. Ifølge Dr. Mario Skugar, en endokrinolog ved Cleveland Clinic, jo mer jod en person med hypertyreose har i sitt system, jo ​​mer deres skjoldbruskkjertelen produserer hormoner, og dermed forverre deres symptomer. Løsningen, da, er å fjerne matvarer fra kostholdet som er høy i jod. Salter, sjømat, egg, meieriprodukter og noen råvarer er typiske høyt jod gjerningsmannen, slik at disse matvarene bør elimineres.

Internett-Nutrient dietter

Ifølge The Diet Channel, vitaminer og mineraler har en positiv effekt på skjoldbruskkjertelen. Spesielt kosttilskudd som oppmuntrer riktig thyroid funksjon er vitamin A og D, selen, omega-3 fettsyrer og sink. Innlemme disse næringsstoffene inn i din hverdag måltid plan er enkelt. Grønne bladgrønnsaker, laks, blomkål og bønner er noen mat alternativer for å opprettholde en høy nærings diett for å beskytte skjoldbruskkjertelen.

Kosttilskudd endringer

Personer med hypotyreose synes det er vanskelig å gå ned i vekt, noe som er knyttet til det faktum at deres skjoldbruskkjertelen blir underactive og er ikke lenger i stand til å effektivt regulere stoffskiftet. Derfor matvarer - selv sunn seg - kan føre til vektøkning. En måte å kontrollere vektøkning fra hypotyreose er å være forsiktig med kostholdet ditt. Matvarer som er høy i fett, kalorier eller sukker bør erstattes med lav-fett, lav-sukker alternativer. For eksempel erstatte en scoop av iskrem for en håndfull bær.