Digidexo.com

Monocyttisk Leukemi Symptomer

Monocyttisk Leukemi Symptomer


Noen som opplever tegn og symptomer på akutt monocyttisk leukemi bør du oppsøke lege for en profesjonell diagnose. Årsaker til tilstanden er ukjent, men visse kjemikalier, legemidler og stråling antas å spille en rolle, sammen med genetiske problemer. Behandlingen kan være smertefullt og utmattende, men pasienter med denne typen leukemi ofte går i remisjon. Dessverre, har en tendens kreften å gå tilbake innen to år etter diagnose.

Funksjoner

Akutt monocyttisk leukemi er en underkategori av bredere tilstand av akutt myelogen leukemi (AML), en kreft av hvite blodlegemer i benmargen. AML er den vanligste typen av leukemi hos voksne, som utgjør 80 prosent av tilfellene. Monocyttisk leukemi er spesielt preget av en overproduksjon av hvite blodceller som kalles monocytter og monoblasts, celler som bekjemper infeksjon i kroppen. Mellom 5 og 10 prosent av AML tilfeller er monocyttisk.

Symptomer

Symptomer på monocyttisk leukemi kan omfatte blødning fra nese eller tannkjøtt, blåmerker, tretthet, feber, uforklarlig vekttap, unormale menstruasjonsperioder, skjelettsmerter eller utslett. Disse symptomene kan tilskrives mangel på blodplater, som fører til blødninger og blåmerker, og et lavt antall røde blodlegemer, slik at pasienten til å føle seg sliten og ser blek. En person med lavt antall hvite blodceller er mer utsatt for smitte, og kan også oppleve kortpustethet, smerte mens urinering, hoste eller diaré.

Time Frame

Ifølge University of California Medical Center, treffer AML vanligvis plutselig, i løpet av noen dager eller uker. Det er ikke vanlig for en pasient å være syk i måneder før utvikling av AML. Folk blir syke fordi leukemi forstyrrer normal funksjon av benmargen, erstatte og presser ut de sunne benmargceller. Symptomene på AML kan være lik andre sykdommer som forkjølelse eller influensa, og saker kan ikke bli fanget med en gang.

Identifikasjon

Pasientene må gjennomgå en fysisk eksamen gis av en lege å diagnostisere monocyttisk leukemi. Legen vil se etter hevelse i områder som leveren, lyske og lymfeknuter. En CBC test vil bli gjennomført for å måle hvor mange røde og hvite blodceller er til stede i blodet. Bestemt type leukemi bare kan identifiseres ved en hematologist eller onkolog, som vil gjennomføre en benmargsbiopsi, deretter undersøke prøvene under et mikroskop.

Oppløsning

Dersom pasientens symptomer fører til diagnosen AML, må behandlingen starte så snart som mulig. Det er to stadier av behandling, induksjonskjemoterapi og konsolidering kjemoterapi. Induksjonskjemoterapi varer ca fem uker, hvor pasienten vil forbli på sykehuset og gitt spesielle medisiner for å bli kvitt leukemiceller fra kroppen. Når komplett remisjon inntreffer (når alle leukemicellene er eliminert), begynner fase to en måned senere. Konsolidering kjemoterapi ligner induksjon, og er ment å ødelegge eventuelle gjenværende leukemi.