Digidexo.com

Slik starter morgenen med Lemon Water

Å drikke et glass varmt vann blandet med frisk sitron juice er en tankevekkende måte å starte dagen på. Sitron vann hydrater kroppen din og gir systemet en nyttig boost av vitamin C først i morgen. Det hjelper også fordøyelsen, bistår i vekttap og gir deg energi også. Denne tidlige cocktail er rask og enkel å lage, og det gir deg et forsprang på ditt daglige inntak av frukt og grønnsaker.

Bruksanvisning

Klar Lemon Water

•  Vask sitron, enten ved å bruke en kommersiell, miljøvennlig rengjøringsmiddel som Fit eller bare ved hjelp av kaldt vann og en grønnsaksbørste. Dette holder noen streif forurensninger fra snikende inn saften når du klemmer sitron. Etter at sitron er ren, klapp den tørr med et papirhåndkle.

Varme åtte gram vann til en varm, drikkbar temperatur ved enten å bruke en vannkoker eller ved oppvarming av vann i en mikrobølgeovn-safe cup for tjue sekunder i mikrobølgeovnen. Eksperiment for å finne temperaturen som passer best for deg.

Plasser sitron på en ren skjærebrett og skjær sitronen i to på tvers av den bredeste delen av frukten. Dette vil gi deg to halvdeler; angi én side.

Ta saften fra en sitron halvparten enten ved å bruke en gammeldags, manuell juicer eller bare ved å holde sitron over koppen og klemme. Hvis du klemmer sitron for hånd, kan det være lurt å plassere en sil over koppen for å fange noen frø. En typisk sitron omgang gir en eller to teskjeer av juice. For litt ekstra zing, kan du slippe presset, de-seeded sitron halvdel i koppen din.

Drikk sitron vann. Du kan legge til en dråpe eller to av honning hvis sitron smaken er for sterk for deg. Etter en kort ventetid på 15-30 minutter, gå videre og nyte din vanlige, sunn frokost. Lagre den andre halvparten av sitron for senere bruk i te eller oppskrifter.

Tips og advarsler

  • Alltid bruk av friske sitroner for din daglige sitron vann; Flaske sitronsaft mister en prosentandel av vitamin C etter å ha blitt åpnet. En ferskpresset sitron, som de fleste friske frukter og grønnsaker, tilbyr flere enzymer og antioksidanter enn bearbeidet mat.
  • Sitrus juice kan forstyrre enkelte medisiner; mens dette gjelder hovedsakelig grapefruktjuice, er det fortsatt en god idé å sjekke med legen din før du starter et daglig sitron vann regime.