Digidexo.com

Hvordan forbedre LDL kolesterol

Lav-tetthets lipoproteiner (LDL) er en voksaktig substans båret i blodet. For mye av det bygger seg opp og blokkerer arteriene. Denne blokkeringen kan resultere i utilstrekkelig oksygen til hjertet, noe som øker risikoen for hjerteinfarkt. For disse grunner, bør LDL nivået være under 100 hvis du er frisk og under 70 hvis du har hjertesykdom. Endringer i kosthold og medisiner vil bidra til å forbedre LDL kolesterol.

Bruksanvisning

Grensefettinntaket. Målet for mindre enn 7 prosent av ditt daglige kalori fra mettet fett. Flerumettet og enumettet fett bør være 10 til 20 prosent eller mindre av kaloriinntaket. Hvis du ikke kan unngå transfett helt, holde dem til mindre enn 1 prosent av det daglige kaloriinntaket, anbefaler Cleveland Clinic.

Limit matvarer med høyt kolesterol, som egg, ost og rødt kjøtt.

Legg ved havregryn, fisk, nøtter og olivenolje i kostholdet ditt, siden de forbindes med å senke LDL nivåer.

Spis berikede matvarer som inneholder plantesteroler og stanols, eller fytosteroler, som gir en mer sunn alternativ til high-mettet fett, høyt kolesterol produkter, ifølge International Food Information Council Foundation. Noen brød, lettmelk, margarin, frokostblandinger og yoghurt er beriket med stanols og steroler.

Spør legen din om statin medisiner. The Centers for Disease Control viser at statinene bremse kroppens produksjon av kolesterol ved å øke leverens evne til å fjerne LDL - kolesterol allerede i blodet. På grunn av hvordan de opererer, statiner som er mest effektiv og sikker måte å senke LDL nivået, ifølge Cleveland Clinic.

Prøv andre teknikker, slik som kolesterolabsorpsjonsinhibitorer; niacin, et B-vitamin som forbedrer alle lipoproteiner; og gallesyrekompleksdannere.

•  Trenings --- det øker gode nivåer av kolesterol så vel som senker LDL. Ha 30 minutter med moderat trening fem til syv dager i uken.